Noodsignalen

Noodsignalen voor de watersport

Noodsignalen, watersportvuurpijlen ofwel pyrotechnische materialen moeten aan boord zijn. Noodsignalen zijn vaak de laatste middelen die worden ingezet om contact te leggen met de buitenwereld. Het is beslist niet zo dat na aanschaf van een pakket noodsignalen er niet meer naar omgekeken moet worden. Noodsignalen zijn gemiddeld 3 jaar houdbaar. Noodsignalen zijn er in vele soorten, maten en kleuren.

Rode noodsignalen

Rood wordt in de watersport gebruikt als noodsignaal en kan voor korte- maar ook voor lange afstand bedoeld zijn. Afhankelijk van het projectiel schiet het meteen naar een grote hoogte, 120 tot 300 meter, en kan daar zelfs enige tijd aan een parachute blijven hangen. Het wordt ingezet als alle andere communicatiemiddelen geen effect meer hebben.

Witte noodsignalen

Wit wordt in de watersport gebruikt om te waarschuwen. Een voorbeeld kan zijn als alle navigatieverlichting door een stroomstoring is uitgevallen om zo de rest van de scheepvaart te waarschuwen voor de mogelijkheid van een aanvaring.

Misbruik wordt bestraft

Het voor de fun afsteken van dit soort signalen is verboden en brengt soms kostbare reddingsacties voor niets op gang. Veel autoriteiten knijpen een oogje dicht op 31 december om 24.00 uur.

Noodsignalen voor de binnenwateren

NicoSignal levert noodsignalen voor de watersport . Het apparaat is gemakkelijk met een hand te bedienen en heeft een verwisselbaar magazijn waarin 6 patronen van één kleur per magazijn zitten. NicoSignal vuurpijlen zijn eenvoudig te bedienen met één hand, het geheel is zeewaterbestendig en praktisch onderhoudsvrij. De patronen bereiken een hoogte van van 80 meter en hebben een brandduur van 6 seconden. Het is mogelijk om kort na elkaar meerdere signalen af te schieten waardoor de attentiewaarde wordt verhoogd. De patronen zijn ook onder moeilijke omstandigheden, bijvoorbeeld in het water snel en eenvoudig af te schieten.

Link: | webshop noodseinen

Advertentie

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  2 Vaarboeken België

  Van 75 voor 49 euro!

   

  Nieuwe uitgave!

  Vaarwijzer Waddenzee 2019

   

  HP 33 2019

  Direct leverbaar

   

Ook te volgen via