Belgie vaarroutes

Vaarroutes België

Toervaarders die al wat langer in Nederland rondvaren gaan tegenwoordig ook vaak (ver) over de landsgrenzen. België, Duitsland en Frankrijk hebben ook prachtige vaarwateren, waar soms ook heel wat meer te zien en te beleven is dan rond de Nederlandse kanalen en rivieren. Net als in Nederland is het echter zaak om te zoeken naar geschikte toervaart-routes, rondtochten die men binnen de beschikbare tijd kan varen en waar natuurlijk liefst zo veel mogelijk te zien valt. Als men niet “heen-enweer” wil varen (dus niet langs dezelfde route wil terugkeren als op de heenweg) dienen zich een aantal goede mogelijkheden aan (alle Belgische en Franse routes beginnen voor het gemak midden in de grote rivieren, Heusden om precies te zijn.

Beschikbare routes op onze website:

Vaarkaarten België en routeboeken

In onze watersportwebshop bieden we u een selectie aan papieren vaarkaarten die beslist handig zijn als u gaat varen over de grenzen. De papieren kaarten zijn van Le Rouck die ook een zeer complete vaargids van België levert met kaarten en alle informatie. De kaartenset van Le Rouc bevat 4 kaarten van België. Bijzonder handig is de Vaarwijzer België van uitgeverij Hollandia


Link: | Vaarkaarten België en routeboeken |

 


Belgische Kempen
De Belgische Kempen bieden een prachtige lus als men via Antwerpen en de zogenaamde Kempische Kanalen naar de Zuidwillemsvaart vaart en via deze laatste terug naar het Noorden. De tocht voert door de prachtige steden Antwerpen en Den Bosch en verder door het bosrijke, stille en rustige Kempenlandschap, waar beroepsvaart niet veel meer voorkomt en waar het goed toeven is. Totale duur van de rondreis circa 75 vaaruren, waarin 56 sluispassages voorkomen. Bijna 400 kilometer vaarwater.

België 2
Een langere lus door België gaat via Gent, Kortrijk, Péronnes en Mons naar Brussel en dan via de Nete en het kanaal Bocholt-Herentals weer richting Limburg. De route voert dwars door Vlaanderen en langs talloze bezienswaardigheden, zoals de waalse scheepsliften, het hellend valk van Ronquières en de wereldsteden Gent en Brussel. Totale duur van de rondreis circa 100 vaaruren, waarin afhankelijk van de routekeuze ruim 60 keer geschut moet worden en meer dan 600 km worden afgelegd.

België 3
Van Antwerpen via Brussel en Charleroi kan men naar de Samber en de Maas varen, waarlangs Maastricht weer bereikbaar is. De tocht voert langs de belangrijke belgische steden en door prachtige berglandschappen van de Waalse Ardennen, via het hellend vlak van Ronquières en over de meanderende Samber en Maas. Totale duur van de rondreis circa 75 vaaruren, waarin afhankelijk van de routekeuze ruim 40 keer geschut moet worden en meer dan 500 km worden afgelegd.
 

 

Advertentie

Trefwoorden

Vaargebieden buitenland 

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Best getest door ANWB

  Minox 7x50 DCM - ACTIE
   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2019
  Heeft u al een update?

   

  2019 kaarten Nederland


   

  Vaarkaartenset België


   

  Nieuw verschenen boek


   

  GPS Beveiliging


   

  Hydrografische kaarten


   

  PC Navigo op laptop

   

  Vaarkaarten Frankrijk


   

  Zeekaarten Duitsland

Ook te volgen via