ICP - eigendomsbewijs

Internationaal eigendomsbewijs van uw boot (ICP)

In Nederland is het niet verplicht, maar in het buitenland dient u in het bezit te zijn van het eigendomsbewijs van uw boot. Het ICP is een officieus eigendomsbewijs hiervoor dat in de praktijk uitstekend voldoet. In vrijwel heel Europa wordt het document geaccepteerd als identiteitsbewijs van de boot. Dit geldt ook voor kano’s, roeiboten, zeilplanken en jetski's.

Het ICP bevat de gegevens van de eigenaar en een beschrijving van het schip. Het document is in het Nederlands, Engels en Frans gesteld. Ook de inventaris zoals marifoon en de motor staat erop. U kunt daarmee aantonen dat de apparatuur bij het schip hoort. Het ICP is op alle Europese binnen- en kustwateren geldig voor de duur van twee jaar. U kunt uw ICP ook laten verlengen..

Aanvragen ICP

Via het watersportverbond kunt u geheel via de website een ICP aanvragen. Via onderstaande link komt u direct op de goede pagina. Er wordt u gevraagd om in te loggen met uw account. Indien u nog geen account heeft bij het Watersportverbond kunt u die alsnog op deze pagina aanmaken via de knop aanmelden. 

Kosten ICP

Standaard kost het aanvragen van een ICP 31,25 euro. De levertijd bedraagt ongeveer 10 werkdagen. Indien u een spoedaanvraag (5 werkdagen) doet dan kost het ICP 42,50 euro.

Benodigde documenten voor aanvraag ICP

Voor een nieuwe aanvraag van een ICP dient u de volgende documenten te uploaden via de website van het Watersportverbond:

 • Vaartuiggegevens 
 • Kopie geldig paspoort of identiteitsbewijs 
 • Kopie eigendomsbewijs. Hierop dienen duidelijk de bootgegevens en eigenaarsgegevens te staan. Dat kan zijn: 

- Kopie koopovereenkomst

- Registratiebewijs RDW

- Inschrijving kadaster

- Verzekeringspolis met bankafschrift betaling verzekering.

 

Link: | meer info ICP

Advertentie

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  2 Vaarboeken België

  Van 75 voor 49 euro!

   

  Nieuwe uitgave!

  Vaarwijzer Waddenzee 2019

   

  HP 33 2019

  Direct leverbaar

   

Ook te volgen via