Kroatië-watersport

Watersport in Kroatië
Watersport in Kroatië is een snelgroeiende vakantiebestemming geworden voor veel Nederlanders. De Adriatische Zee is onderdeel van de Middellandse Zee tussen Italië en Kroatië. Daar waar het in het verleden een zeer rustig gebied was is dit vandaag de dag een populair watersportgebied aan het worden. Met name voor zeilers is het een fantastisch gebied. Veel chartermaatschappijen bieden vanuit Nederland mogelijkheden om een boot te huren in Kroatië.

Overal ankeren in Kroatië
Ankeren is vrijwel overal mogelijk en u zult zich verbazen over het heldere water. Niet voor niets is duiksport ook populair in dit gebied. Overdag kunt lekker genieten van een beetje wind en het prachtige weer, terwijl u ’s avonds aan dek nagenieten van de dag met een ondergaande zon.

Ook aan wal is het prettig vertoeven in Kroatië. Kleine vissersdorpen of mondaine plaatsen zijn er volop. Langs de gehele kustlijn (3700 km) van de Adriatische Zee zijn volop jachthavens aanwezig.

Vaarwijzer Kroatië - Hollandia
Voor het verkennen van álle havens en baaien in Kroatië is één leven niet genoeg. Met circa 10.000 Nederlandse charterboekingen reist er jaarlijks een indrukwekkend aantal zeilliefhebbers naar de Adriatische Zee voor een zeilcruise op de blauwe baren.

Maar wie een haven binnenloopt zit verlegen om informatie: is er een kade? Waar is het ondiep? Wie zich op zee begeeft, dient zich voor te bereiden met een vaarplan waarin heersende winden en weerpatronen zijn opgenomen. Behalve foldermateriaal bleek er echter geen nautische informatie voorhanden te zijn voor jachtschippers. Deze vaarwijzer, samengesteld door zeilroutiniers die het gebied op hun duimpje kennen, beschrijft de honderden aanlopen in dit indrukwekkende vaargebied.

Link: | Vaarwijzer Kratië |


Drie grote zeilgebieden in Kroatië
De kust kan in drie grote zeilgebieden verdeeld worden: Noorden, Midden en Zuiden. Het Noordelijke Adriatisch gebied is het schiereiland Istrië en de Golf van Rijeka. Daar zijn de steden Pula, Rijeka, Rovinj, Porec en Opatija en de grotere eilanden Krk, Cres, Rab en Pag. Een klein stukje verder naar het noorden zult u de Limski Fjord vinden, die enkele kilometers naar het binnenland uitstrekt. Dichtbij Pula zijn de Brijuni eilanden, welke ook een nationaal park zijn. Het ligt dichtbij Italië, namelijk in de richting van Triëst en Venetië. In het noordelijke gebied zijn veel ACI jachthavens te vinden.

Het centraal Adriatisch gebied is het gebied waar de steden Zadar, Biograd na moru, Vodice, Sibenik, Skradin, Murter en veel kleine plaatsjes te vinden zijn. Hier zijn ook vele jachthavens te vinden.In dit gebied bevindt zich ook het nationale park Kornati. Dit nationale park bestaat uit 148 eilanden. Die eilanden zijn meestal niet bewoond en bieden veel fascinerende beelden aan. Er zijn een aantal eilanden bewoond en daar kunt u ACI jachthavens vinden. ëën van die jachthavens is Piskera. Naast Sibenik is er de rivier Krka, welke ook een nationaal park is, namelijk de "watervallen van Krka". Vanaf daar kunt u de koers van de stroom volgen en kunt u met een boot de Krka watervallen bereiken en genieten van de verrukkelijke natuur. In dit gebied vindt u ook het stadje Skradin met zijn ACI jachthaven.

Het zuid - Adriatische gebied begint bij Sibenik en loopt tot de oude stad Dubrovnik. Hier zijn ook steden zoals Trogir en Split te vinden en enkele grote eilanden zoals Hvar, Brac en Korcula. De eilanden van Hvar, Brac en Korcula zijn erg toeristisch. Hvar heeft de meeste zonnige dagen per jaar en is in de winter ook aangenaam. Er zijn ook ACI jachthavens op de eilanden van Milna, Vrboska, Korcula en Palmizana. De stad Trogir is een bezoekje waard, met zijn ACI jachthaven en charter diensten. In Split is een paleis welke hier door Keizer Diocletian gevestigd is in het jaar 300. Als u verder naar het zuiden gaat is nog een havenstad, Dubrovnik. In Dubrovnik zijn veel culturele festivals, plaatselijke gerechten en wijnen.

| toeristische info Kroatië |
 

Advertentie

Trefwoorden

Vaargebieden buitenland 

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Best getest door ANWB

  Minox 7x50 DCM - ACTIE
   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2019
  Heeft u al een update?

   

  2019 kaarten Nederland


   

  Vaarkaartenset België


   

  Nieuw verschenen boek


   

  GPS Beveiliging


   

  Hydrografische kaarten


   

  PC Navigo op laptop

   

  Vaarkaarten Frankrijk


   

  Zeekaarten Duitsland

Ook te volgen via