Noord-Brabant Vaarroutes

Touristische Vaarroutes - Provincie Noord-Brabant

Op het eerste gezicht zou je van Brabant niet verwachten dat het een watersportrijke provincie is. Toch lopen er maar liefst 4 toeristische vaarroutes door deze prachtige provincie. De Maasroute, Brabantse Kanalenroute, Maas-Waalroute en West-Brabantroute hebben een gezamenlijke lengte van meer dan 600 kilometer. Binnen deze routes wisselen rivierlandschappen zich af met fraaie steden. ‘s-Hertogenbosch is een van deze steden maar ook de knusse kleinere steden en dorpen zullen niet onopgemerkt blijven.

Het zal duidelijk zijn dat vaarroutes zich niet altijd aan provinciegrenzen houden. Zo loopt de Maasroute voor een deel door de mooie provincie Limburg. De ANWB biedt een keur aan vaarroutegidsen en kaarten die u de informatie geven om goed voorbereid aan deze zwerftochten te beginnen.

ANWB Wateratlas Noord-Brabant

De ANWB Wateratlas W Noord-Brabant is een gedetailleerde atlas met alle kaarten van de regio Noord-Brabant: De Dintel vanaf het Volkerak, Mark-Vliekanaal naar Roosendaal, Rosendaalse Vliet en Steenbergse Vliet, het Markkanaal naar Oosterhout, De leurse vaart naar Etten-Leur, het Wilhelminakanaal, de Zuid-Willemsvaart en het Maximakanaal.


Link: | Wateratlas Noord-Brabant | Vaarrouteboeken |

De Brabantse Biesbosch

De Brabantse Biesbosch bestaat uit een aantal polders, Grienden, riet- en biezengorsen en doorkruist talloze brede en smalle killen en enkele grote drinkwaterreservoirs (niet toegankelijk). Over het algemeen is er weinig aanduidingen wat de vaargeul is. De diepgang van het Brabantse Biesbosch is 1,5 meter voor de grote wateren en 70 centimeter voor de kleine wateren. Deze diepgang geldt bij gemiddeld laagwater, bij hoogwater kunt u hier gemiddeld 35 cm bijtellen. De maximumvaarsnelheid is ook hier 9 kilometer per uur voor de grote wateren en 6 voor de kleine wateren.

De belangrijkste vaarroutes zijn van het Hollands Diep, door het Noordergat van de Vissen, Gat van de Noorderklip, het Ruigt en het Steurgat naar de Biesboschsluis. Een tweede veel gebruikte route is van de Amer door het Spijkerboor, het Middelste Gat van het Zand en het Steurgat naar de Biesboschsluis. Er zijn enkele aanlegplaatsen gerealiseerd bij Recreatiepark Aakvlaai, waarbij u mag aanleggen voor maximaal drie dagen.

Links: Andere toeristische vaarroutes | Bezochte Jachthavens |

 

Advertentie

Trefwoorden

vaarroutes  toeristische-vaarroutes 

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Best getest door ANWB

  Minox 7x50 DCM - ACTIE
   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2019
  Heeft u al een update?

   

  2019 kaarten Nederland


   

  Vaarkaartenset België


   

  Nieuw verschenen boek


   

  GPS Beveiliging


   

  Hydrografische kaarten


   

  PC Navigo op laptop

   

  Vaarkaarten Frankrijk


   

  Zeekaarten Duitsland

Ook te volgen via