Overijssel vaarroutes

Toeristische Vaarroutes - Provincie Overijssel

Struinen door de tuin van Nederland, zo mag je het wel noemen als u door Overijssel gaat varen. Veel groen en bossen maar ook weidegebieden met fraaie landgoederen trekken voorbij op uw tochten door deze provincie. Overijssel is niet alleen de verbinding met het waterrijke Friesland maar heeft zelf meer dan voldoende te bieden. We noemen maar even op: de Wieden en Weerribben, de IJssel met aansluitend de Zuiderzeestadjes en niet te vergeten de Overijsselsevecht. De pleziervaarder die zich in deze provincie ophoudt zal aan een vakantie niet voldoende hebben. Nadat er genoten is van een van de mooiste rivierenlandschappen in Nederland, dat van de IJssel, is er vanaf Zwolle een prachtige verbinding via Hasselt, Zwartsluis naar de Beulakker en Belterwiede. Daar ligt ook het grootste moerasgebied van NW Europa en ons Nationale Park de Weerribben. Een tocht door de Kalenbergergracht mag dan ook niet ontbreken. De ANWB biedt een keur aan vaarroutegidsen en kaarten die u de informatie geven om goed voorbereid aan deze zwerftochten te beginnen.

Vaartip:
De provincie Overijssel heeft vele havens van waaruit u te voet of per fiets uw zwerftochten een extra dimensie geeft. Een avontuur met een ter plaatse gehuurde kano kan in de kop van Overijssel tot bijzondere ervaringen leiden.

 

Hollandia Vaarwijzer Nederlandse Binnenwateren

Het meest complete boek voor de binnenwateren van Nederland. Voorzien van kaarten, foto’s van iedere provincie. Veel vaartips en beschrijvingen van de belangrijkste vaarwateren van Nederland. Direct leverbaar vanuit onze webshop

Link | Vaarwijzer Nederlandse Binnenwateren
Link | Overzicht vaarkaarten Nederland |

 

Links: Andere toeristische vaarroutes | Bezochte Jachthavens |

 

Advertentie

Trefwoorden

vaarroutes  toeristische-vaarroutes 

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  2 Vaarboeken België

  Van 75 voor 49 euro!

   

  Nieuwe uitgave!

  Vaarwijzer Waddenzee 2019

   

  HP 33 2019

  Direct leverbaar

   

Ook te volgen via