Systeemeisen PC Navigo

Aanbevolen Systeemeisen

PC Navigo is prima te gebruiken op vrijwel iedere laptop aan boord. Bedenk echter wel dat computers met meer vermogen en snelheid het beste functioneren. Tijdens het varen is de snelheid minder belangrijk, maar met name het in en uitzoomen duurt bij oudere computers wat langer. Om PC-Navigo te gebruiken is het verstandig als uw computer de volgende systeem-eisen bezit:

 • Op de computer moet als besturingssysteem Windows-7, Windows-8 of Windows-10 staan. Let u er bij een upgrade naar windows 10 wel op dat de drivers van uw randapparatuur (GPS, AIS) wel compatibel zijn; op oudere Windows systemen zoals Windows-XP ofWindows-Vista of op sommige mobiele varianten van Windows (RT of Phone-7/8 bijvoorbeeld) zal PC-Navigo niet kunnen werken
   
 • U kan PC-Navigo ook draaien op een MAC onder Windows. Daarvoor raden we een minimum geheugen aan van 4Gbyte of beter 8 Gbyte. Als processor best een Quad (4) Core type. Als virtuele emulatie van Windows kan u o.a. gebruik maken van een virtuele machine (VMWare Fusion of Parallels Desktop).
   
 • De processor van de computer moet een frequentie (kloksnelheid) hebben van tenminste 2 GHz; voor het gebruik van PC-Navigo samen met een AIS-transponder is het zelfs aan te raden een frequentie van meer dan 2,6 GHz aan te houden. Als type processor raden we Intel i5 of i7 processor (of evenwaardig) aan.
   
 • Het beschikbare werkgeheugen (RAM-geheugen) moet minstens 4 Gb bedragen, waarbij iedere vergroting van dit geheugen tot aanmerkelijk betere (snellere) prestaties van de software leidt. Ook hier geldt: voor het gebruik van PC-Navigo in samenhang met een AIS-transponder is het aan te raden een RAM-geheugen van meer dan 8 Gb aan te houden.
   
 • Een afzonderlijke processor voor het beeldscherm is aan te raden (computers waarin de grafische kaart volledig door de hoofdprocessor wordt bediend zullen in de praktijk doorgaans te traag reageren); Er is ten minste één USB-aansluiting nodig.
   
 • Voor het ophalen van de installatiebestanden moet ofwel een DVD-lezer of een Internetverbinding van voldoende bandbreedte beschikbaar zijn (de bestanden kunnen zowel van DVD als van Internet worden gehaald, maar door de omvang is daartoe een snelle en stabiele internetverbinding (2 MB/sec) aan te raden).
   
 • Voor sommige functies (o.a. het downloaden van stremmingen en het inroepen van assistentie door de help desk) is Internet noodzakelijk; voor het gebruik van de software tijdens het varen is niet voortdurend internetverbinding vereist.

Link: | PC Navigo webshop Nederland |

 

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via