PC Navigo Tips en trucs

Tips en trucs PC Navigo

 

Verschillende schepen opnemen in PC Navigo

Schepen die erg wisselende kruiphoogte hebben (b.v. zeilschepen met strijkbare mast en schepen met een klapbare of zakkende stuurhut) kan men ook als verschillende schepen in de vlootlijst opnemen. Door bijvoorbeeld een + achter de scheepsnaam te zetten kan men aangeven dat dat de afmetingen met de mast rechtop of met de stuurhut in de hoogste stand zijn. Zo hoeft men bij verschillende situaties niet steeds de scheepsgegevens te wijzigen maar alleen een “ander” schip te kiezen.

 

Zoeken naar plaatsnaam bij plannen route

Bij het op plaatsnaam zoeken is het soms praktisch om een spatie achter een plaatsnaam van een grote stad te kiezen; in die gevallen, waarin een stad méér als één vermelding heeft, zal dan namelijk een kort lijstje met deze vermeldingen (b.v. Amsterdam Centrum, Amsterdam Noord, Amsterdam Zuid, enz.) verschijnen in de zoekresultatenlijst. Zet men de spatie vóór de plaatsnaam, dan verschijnen juist lange lijsten met b.v. alle bruggen in zo’n plaats (Willemsbrug Rotterdam, Erasmusbrug Rotterdam etc.)

 

Bestemming vinden in PC Navigo

Niet alle objecten en bestemmingen in Europa zullen met naam en toenaam in PC-Navigo vermeld zijn. Voor de reisplanning hoeft dit geen probleem te zijn, een bestemming dichtbij zal altijd voldoende informatie opleveren over de bevaarbaarheid van de route en de details ervan. Als U een bestemming niet kunt vinden op de naam, kunt U altijd met interactief zoeken de plaats aanklikken, en de meest wenselijke optie uit de aangeboden lijst kiezen. Als zich tussen de precieze bestemming en de opgegeven plaats geen bruggen, sluizen of andere hindernissen meer bevinden, is de bestemming dan bereikbaar.

 

Extra scherm met iPad

Op een laptop met een wifi adaptor (draadloos internet adaptor) heb je de mogelijkheid om het gratis programma Connectify te installeren. Dit maakt van de laptop een wifi-hotspot. Het delen van internet moet in dit programmatje niet ingeschakeld worden. Vervolgens moet op de iPad het programmatje IDisplay geinstalleerd worden (kosten 3,- euro). De gratis versie van dit programma moet ook op de laptop geinstalleerd worden.

Procedure; Op de laptop Connectify activeren, IDisplay starten, op de iPad IDisplay verbinden met de laptop, op de laptop toestemming geven en PC-Navigo starten en vervolgens PC-Navigo naar het 2de scherm (de iPad) verschuiven.

 

Link: | PC Navigo Nederland webshop |

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via