Plannen met PC Navigo

Het plannen van een vaarroute met PC Navigo

Het plannen van een vaarroute met PC Navigo is vrij simpel. U voert een vertrekplaats in en een eindbestemming. Direct daarna rekent PC Navigo voor u uit wat de te varen route kan zijn. U kunt daarbij kiezen voor de snelste, de kortste- of de meest touristische route. Tevens staat direct vermeld wat de verwachte aankomsttijd is.

 

Via plaatsen instellen

In de gevonden route is het ook mogelijk om een tussenstop in te voeren. Ste; dat u van Zwolle naar Leeuwarden wilt varen, met een tussenstop in Sneek. U klikt op het plusknopje bij de via plaatsen en voert Sneek in. PC Navigo berekent dan automatisch de vaarroute, de totale afstand en de tijd dat u onderweg bent aan. In plaats van de Via Plaatsen kunt u op dezelfde manieren Te Vermijden Plaatsen aangeven

 

Vooraf basisgegevens instellen

Eenmalig stelt u de gegevens van uw boot in. Dat zijn gegevens zoals breedte, doorvaarthoogte, diepgang etc. Ook kunt u voorkeuren instellen zoals vaarsnelheid, hoe lang u per dag wilt varen en of u wel of niet over zee wilt varen.

Voor het bepalen van een route is het belangrijk om de juiste vertrekdatum in te stellen. Stel dat uw vertrekdatum op 12 januari staat ingesteld dan houdt PC Navigo rekening met de op dat moment geldende brug- en sluisbedieningstijden en eventuele stremmingen op het vaarwater. Dat kan op 23 juni wel eens heel anders zijn.

 

Soms is een route niet bevaarbaar

Het kan voorkomen dat een route niet bevaarbaar is. Dat kan verschillende oorzaken hebben zoals een stremming of dat de maximale afmetingen van uw schip groter zijn dat dat de vaarwegbeheerders vrijgeven. Veelal is dat de doorvaarthoogte of de diepgang. U kunt deze bovenaan in het menu aan de rechterkant van het scherm uitschakelen. U ziet dan direct of de route dan wel of niet bevaarbaar is.

Bij een stremming komt een knipperend rood signaal op het scherm, met daarin de stremming op de door u gekozen vaarroute. U wordt dan gevraagd of om een andere route te kiezen of de stremming af te wachten door een paar dagen later te vertrekken.

Link: | webshop PC Navigo in Nederland

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via