Watersport: Terschelling rekent op volle jachthaven met Kerst

Watersport: Terschelling rekent op volle jachthaven tijdens de feestdagen
Het wordt ieder jaar drukker met kerst op Terschelling. Meer en meer watersporters verlengen het seizoen door met kerst op Terschelling aan te leggen. In 2007 jaren lagen in de jachthaven van Terschelling minstens 100 boten, dit jaar rekent de havenmeester op minstens 140 schepen. De sfeer is top en gezellig in de jachthaven. De eerste schepen liggen al vanaf 12 december aan de steiger om een mooie plek in de haven te kunnen krijgen. Ook de redactie van de WatersportAlmanak is aanwezig met twee schepen en zal regelmatig verslag doen vanuit de jachthaven.

Zie ook andere artikelen: De Kersthaven van Nederland

Echte Watersporters gaan door
Blijft de vraag wat watersporters nu bezield om in de koude decembermaand in een jachthaven te liggen. De meeste watersporters vinden het veel te koud.

De overtocht vanaf de vaste wal kan inderdaad wel eens geen pleziertochtje zijn, maar op het moment dat we Kornwerderzand verlaten en het Wad op varen breekt een zonnetje door en dat geeft meteen een ander gevoel. Weinig wind en een beetje zon doen blijkbaar wonderen bij André Otten, redacteur van de WatersportAlmanak.

Koud onderweg

“Kou kun je je op kleden” zo vertelt Otten. “Zorg voor warm (lang) ondergoed en trek daar warme kleren overheen en een goed zeilpak. Handschoenen zijn onontbeerlijk, evenals warme laarzen, want de koud begint daar meestal. Als je eenmaal echt koud begint te worden dan is het moeilijk om weer warm te worden.”De tocht naar Terschelling verloopt voorspoedig, stroom mee over de Blauwe Slenk, zo de Vliestroom in kronkelend en vervolgens via de West Meep. Vandaar de Slenk in naar Terschelling. Dit laatste stukje is een en al kronkel, waarbij het zaak is om goed de betonning te volgen. Naast de geul is het erg ondiep. Veerboten varen langs ons heen en de reddingsdienst van de KNRM vaart met volle snelheid door de Slenk, hoge golven achterlatend. Bedankt KNRM!

Terschelling binnenvarend hebben we een goed gevoel, we zijn er! Aanleggen in een (nog) lege haven is niet moeilijk en snel naar binnen, naar de warme kachel en een borrel.

Gezellige sfeer in de jachthaven tijdens de Kerst
Otten: "Als de haven een beetje druk wordt is het erg gezellig in de haven. Veel vrienden en bekenden die daar ieder jaar komen. Verlichte boten, een kerstboom op de punt en bovenal vrolijke, gelijkgestemde mensen."


Webcam van de jachthaven: kilk hier
Op de Website van het Maritiem Intsituut Willem Barentz vindt u meerdere webcams

Bron: WatersportAlmanak | Datum van publicatie: 25-12-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

Terschelling  jachthavens 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via