PC Navigo Nederland

PC Navigo levering in Nederland door WatersportAlmanak
 

PC-Navigo PC Navigo voor watersport

PC-Navigo is een gebruiksvriendelijk navigatiesysteem voor de binnenwateren van Europa. U voert de plaats van vertrek in en de plaats van bestemming en PC-Navigo vindt voor u de snelste, kortste of meest toeristische route. Rekening houdend met uw persoonlijke voorkeuren, de afmetingen van uw boot, bedieningstijden van sluizen en bruggen, eventuele stremmingen en afmetingen van uw schip vertelt PC-Navigo nauwkeurig hoe u het beste van A naar B kunt varen.

PC-Navigo werkt op iedere Windows PC

Het navigatieprogramma wordt op een laptop of vaste computer geïnstalleerd, u hoeft dus geen kostbare navigatie apparatuur aan te schaffen. U kunt PC-Navigo op meerdere plaatsen tegelijk installeren en met de dongle (lees beveiligingssleutel) opstarten en gebruiken. Daarmee kunt u thuis al een route gaan plannen en deze gebruiken als u gaat varen met een andere computer of laptop. Voor het gebruik van PC-Navigo heeft u geen internetverbinding nodig, alle gegevens zitten al in het programma.

Digitale kaartensets verkrijgbaar

PC-Navigo is voorzien van digitale kaarten in ENC formaat, dat betekent dat alle kaarten eindeloos kunnen worden vergroot zonder dat men in beeldkwaliteit verliest. De kaarten zijn afkomstig van de vaarwegbeheerders (zoals Rijkswaterstaat in Nederland) van het betreffende land, daarnaast heeft PC-Navigo ook een serie eigen kaarten ontwikkeld en houdt PC-Navigo de kaarten up-to-date.

De kaartensets zijn verkrijgbaar in een uitvoering Nederland, een uitvoering Benelux, een uitvoering Europa of een uitvoering Duitsland. Het is ook mogelijk om de set achteraf uit te breiden. Ook verschijnen jaarlijks (betaalde) updates zodat u altijd verzekerd bent van een actueel systeem

 

GPS ontvangerGPS Navigatie zonder routeplanning

Als u een GPS ontvanger (GPS muis) aansluit op het programma dan wordt uw positie midden in het beeld getoond op de kaart. Terwijl u verder vaart schuift de kaart met u mee, terwijl uw positie midden in het beeld zichtbaar blijft. Op uw scherm kunt u exact uw positie, vaarsnelheid over de grond en uw koers aflezen.

 

 

 GPS Navigatie en een route plannen

Indien u met uw boot een route wilt gaan varen dan kunt u vooraf de route plannen in PC-Navigo. Als u eenmalig de gegevens van uw boot heeft ingevoerd kunt u direct aan de slag. Om een route te plannen hoeft u alleen maar een vertrekpunt in te voeren en een eindpunt. De route wordt onmiddellijk (binnen twee seconden) getoond. U kunt daarbij nog kiezen voor de snelste, de kortste de optimale of de meest toeristische route. Indien u dit wilt kunt u ook nog enkele plaatsen toevoegen waar u beslist langs wilt varen of enkele plaatsen die u beslist wilt vermijden.

Indien de route niet met uw boot kan worden gevaren in verband met toelaatbare afmetingen wordt dit direct gemeld. Ook als er stremmingen in het vaarwater zijn wordt dit direct gemeld.

 

 

GPS Navigatie en varen met de routeplanner

Als u een route heeft gepland kunt u PC-Navigo in de vaarmodus zetten. Met een aangesloten GPS ontvanger verschijnt uw boot dan midden in het scherm. Aan de zijkant van het beeld verschijnen de details van de route. Daar staat informatie over het vaarwater waar u zich bevindt, informatie over bruggen en sluizen. Deze informatie is zeer uitgebreid, van alle bruggen en sluizen ziet u de doorvaarthoogte, de breedte, het verval in de sluis, de bedieningstijden, marifoonkanalen en telefoonnummers van de brug of sluis die u nadert.

PC-Navigo uitbreiden met AIS

Op het systeem kunt u ook een AIS ontvanger of AIS transponder aansluiten. Dan ziet u andere schepen naderen, kunt u hun koers, snelheid en naam van het schip lezen.


PC-Navigo houdt rekening met stremmingen

In het programma wordt rekening gehouden met stremmingen in het vaarwater. Deze stremmingen komen van de officiële vaarwegbeheerders worden dagelijks bijgewerkt en zijn altijd gratis beschikbaar als download. Voor deze download heeft u wel even een internetverbinding nodig, voor het plannen en varen heeft u geen internetverbinding nodig.

 

Doingle PC navigoPC-Navigo is beveiligd

U kunt PC-Navigo zo vaak en waar u maar wilt installeren en gebruiken. De CD is ook niet beveiligd, maar om het programma te starten heeft u de dongle (lees beveiligingssleutel) nodig. Nadat u het programma is gestart kunt u de dongle weer wegleggen. Indien de dongle beschadigd raakt kunt u tegen kostprijs een nieuwe ontvangen tegen inlevering van het beschadigd exemplaar. Let op: zoekgeraakte dongles kunnen niet worden vervangen.

 

Link: | Levering PC Navigo in Nederland

Advertentie

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via