Teakhout watersport

Teakhout onderhoud watersport
Iedereen in de watersport kent het wel: een prachtig nieuw teakdek aan boord en binnen 3 maanden ziet het schip er weer oud uit door de grijze teaklaag. Teakhout wordt door algengroei en mos al snel grijs. Vuil en zonlicht versnellen dit proces. Na de winterperiode zal uw teakhouten dek behoorlijk glad en groen geworden zijn. Op zichzelf is teakhout met een grijze laag behoorlijk duurzaam. Maar af en toe dient u het teakhouten dek te reinigen. Hierbij dient u zeer voorzichtig te werk te gaan. Stevig schrobben zal het hout zwaar beschadigen en de levensduur enorm bekorten.

Zachte kortharige borstel of lichte schuurspons
Schoonmaken van een teakdek kan eenvoudig door met een zachte, kortharige borstel het dek voorzichtig te reinigen met water en een teakschoonmaakmiddel. Pas op door niet alleen in de richting van de nerven te schrobben, u borstelt de nerven leeg waardoor het dek een ruw oppervlak krijgt. Maak ronddraaiende bewegingen, dit kan ook eventueel met een lichte schuurspons. Als snel ziet het hout er weer schoon uit en verfrist de kleur weer. Wel zal na enkele weken het teakhout weer de grijze kleur aannemen.

Opfrissen van teakhout, met teakolie

Met teakolie voorkomt u dat teak aan boord minder snel grijs wordt en ook minder snel vervuild. Daarbij geeft het teakhout weer een mooie oorspronkelijke warme kleur terug. Vervuild teakhout dient u eerst te reinigen voordat u de teakolie aanbrengt.


 

Advertentie

Trefwoorden

onderhoud 

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via