Jachthaven Vlieland nog lang niet klaar

Jachthaven Vlieland is inmiddels klaar - zie verslag haven | klik hier |

Watersport verwacht veel van nieuwe haven
Het staat op diverse plaatsen aangeplakt “Vlielandhaven is gesloten i.v.m. verbouwVlieland in de richting van het havengebouwing” , maar Tristan met redacteur André Otten en zijn maat Bram aan boord, ondernemen de tocht om een kijkje te nemen. Het is een mooie dag met een uitgelezen temperatuur, met een zuidwestenwind gaat het tot aan de WM 2 goed. Daarna moeten er twee slagen worden gemaakt, om uiteindelijk de Vliesloot te bereiken. Voor als nog is er niets dat op enige verandering duidt. De havenhoofden staan als altijd onaantastbaar ver vooruit in het water. Maar dat wordt anders, de havenhoofden liggen nog niet achter ons of we zijn de weg helemaal kwijt. Een ruime bak met water met alleen nog aan stuurboord een lange steiger. Het havenmeestergebouw heeft plaats gemaakt voor een geweldige bult zand. Ook het douchegebouw is niet meer. Draglines bulldozers en andere grondverzetmachines hebben hun plaats ingenomen. Aan bakboord zijn alle steigers weg en is ook de walbeschoeiing verdwenen. Hier is geen sprake meer van een jachthaven.
Vlieland jachthaven
De stevige wind maakt het guur maar het zonnetje geeft het geheel kleur. Langzaam word ik mij bewust dat het oude Vlieland er niet meer is. Verdwaalt lopen wij over de enige steiger die nog overeind staat. Er vanaf gaan kan wel maar je staat dan tot aan de enkels in de blubber. Lang kunnen we niet blijven omdat we weer terug moeten naar Terschelling maar ook veel reden om te blijven hebben we niet. Na het nemen van een paar foto’s hebben we het wel gezien. De jachthaven van Vlieland is nog lang niet klaar en we vertrekken weer.Vlieland blik op de uitgang

Terug naar Terschelling
In mei moet het allemaal weer klaar zijn er zal het weer een echte jachthaven zijn maar voor het zover is moet er nog veel werk worden verzet. De zuidwestenwind blaast ons terug naar Terschelling waar we een plekje zoeken. De kerst heeft veel bezoekers naar Terschelling getrokken en liggen we 3 op een rij, op Vlieland zal het met kerst 2008 ook wel druk worden, maar eerst moeten de steigers er in.
 

Bron: Watersportalmanak | Datum van publicatie: 30-05-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

jachthavens 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via