Tweede Kamer stemt in met nieuwe Binnenvaartwet

Tweede Kamer stemt in met Binnenvaartwet

Klik hier voor | vaarregels watersport |

De Tweede Kamer heeft op voorstel van Tineke Huizinga, staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat, ingestemd met de invoering van de Binnenvaartwet. De wet vereenvoudigt de bestaande regels voor de binnenvaart. en is een uitvloeisel van het programma ‘’Beter Geregeld’’. In dit programma wordt alle regelgeving van het ministerie van Verkeer en Waterstaat tegen het licht gehouden om te bekijken of zaken slimmer, beter en eenvoudiger kunnen worden geregeld.

De vereenvoudiging van de bestaande regels gebeurt door drie wetten samen te voegen: de Binnenschepenwet, de Wet vaartijden en bemanningssterkte en de Wet vervoer binnenvaart. Ook de lagere regelgeving die onder de drie wetten valt, wordt gebundeld en beter met elkaar in overeenstemming gebracht. Hierdoor wordt zowel het toezicht op, als de uitvoering van deze regels verbeterd. Ook wordt met de wet de rechterlijke macht ontlast door de bestuurlijke boete in te voeren als belangrijkste instrument om te handhaven.

Een ander voordeel van de Binnenvaartwet is dat de regelgeving hiermee zoveel mogelijk op één lijn gebracht wordt met de regels die zijn vastgesteld door de Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR). De CCR is een internationale verdragsorganisatie die ervoor zorgt dat de regelgeving voor de Rijnvaart tussen Nederland, België, Frankrijk, Zwitserland en Duitsland op elkaar afgestemd is. Om te voorkomen dat op andere Nederlandse binnenwateren afwijkende regels gelden, wordt de regelgeving hier waar mogelijk op aangepast.

De Binnenvaartwet en de daarbij behorende lagere regelgeving treden naar verwachting op 30 december 2008 in werking.

 

Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat | Datum van publicatie: 09-05-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via