Sail 2010: Topdrukte op het water en aan de kant.

Sail 2010: Topdrukte op het water en aan de kant.
Tijdens de eerste dagen van Sail 2010 is topdrukte geconstateerd, zowel op het water als op de kades. Naar schatting werd de eerste dag van Sail bezocht door ca 300.000 mensen, op vrijdag, de eerste kadedag werd dit aantal zeker overtroffen.Lange rijen schuifelende mensen langs de kades, wachttijden bij de veerdiensten van het IJ en een krioelen van watersporters die langs de aangemeerde schepen varen. Op het Ij was het zeer druk, dat leidde tot opstoppingen voor zowel de watersport, partyboten en voor de beroepsvaart.Aanvaring partyboot Sail
De redactie mocht meevaren op een partyboot met knallende speakers, borrelende mensen en verzorgde buffetten. Vanaf het water is het uitzicht op de tallships een stuk beter maar voor de schipper moet het geen pretje geweest zijn. Voortdurend manoeuvrerend om aanvaringen te voorkomen. Dat lukte vrijwel altijd, op één aanvaring na. Terwijl we lagen te wachten in de file werden we van achteren aangevaren door een zeer groot vrachtschip dat met het anker een flinke knal en deuk veroorzaakte.

Waarschuwing voor warm weer
Voor het bezoek vandaag, zaterdag, wordt mensen aangeraden hoofddeksels te dragen en voldoende te drinken in verband met de warmte. Op dit moment is het nog heerlijk fris in de jachthaven waar we liggen (Aeolus) maar het schijnt vandaag zeer warm en zeer druk te worden. Houdt er ook rekening mee dat een rondgang langs de kades zeker zes uur in beslag neemt.

Link: | Sail 2010 | beschrijving jachthaven Aeolus |

Bron: redactie WatersportAlmanak | Datum van publicatie: 21-08-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via