Politie controleert 100 watersporters en deelt bekeuringen uit

Watersport Nieuws | Politie deelt bekeuringen uit in Leiden

Zondag 12 juni heeft de Politie in Leiden een grootscheepse controle gehouden onder watersporters. De controle werd in samenwerking met de Belastingdienst gehouden. In totaal werden 100 boten gecontroleerd, er werden zeven bekeuringen uitgedeeld. In het gebied van de Kagerplassen en de Vlietlanden bij Leidschendam wordt veel gevaren door watersporters. Hierdoor is het zeer druk in deze gebieden, dat was voor de Politie reden om te handhaven op het water.

De controles bestonden uit het alcoholgebruik, veiligheid van de boten, en de wetgeving op het water. Tegelijk werd er sterk gecontroleerd op diefstal en heling van boten en buitenboordmotoren. Ook werd gecontroleerd of men nog openstaande boetes had bij de Politie of bij de Belastingdienst. De Politie meldt dat veel watersporters de zaken prima op orde hadden, toch werden er overtredingen geconstateerd.

De uitgedeelde bekeuringen bestonden uit het varen zonder vaarbewijs (€ 550,-), ontbreken registratienummer (€ 130,-), het niet gebruiken van een dodemanskoord (€ 230,-), het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs, geen brandblusser aan boord hebben (€ 140,-) en twee keer voor het te snel varen (€ 90-450,-).

De Belastingdienst controleerde 48 watersporters maar dat leidde niet tot het constateren van overtredingen, wel werd een buitenboordmotor en een sloep als verdacht aangemerkt, dit wordt onderzocht.

Links: | hoogte boetes | vaarregels | brandblussers

Watersporters die een boete krijgen wegens een overtreding moeten rekening houden met fors verhoogde bedragen. Het varen zonder een vaarbewijs gaat de bestuurder van een boot € 550,- kosten. Ook snelheidsovertredingen zijn niet mals: als u tot 6 kilometer per uur te snel vaart is dit nog € 90,- (klein schip) maar met een overtreding van 15 kilometer is dit bedrag al opgelopen tot € 200,-. Als uw zoon/dochter even stuurt en nog geen 18 jaar is levert dit een boete op van € 210,- Alcoholovertredingen boven 0,51 promille leveren steevast een dagvaarding op.

Bron: Politie.nl | Datum van publicatie: 14-06-2016

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via