Steeds meer spookboten verwacht, watersporter laat boot links liggen

Wat doe je met een oude boot, laat je die rustig ergens liggen verpieteren?

Steeds meer motorboten en zeiljachten liggen op stille plekken te wachten op een totale verloedering. Geen watersporter die er naar omkijkt. Er zijn in Nederland ca. 6000 vaartuigen waarvan de eigenaar onbekend is en waar niemand meer naar omkijkt. Volgens de adviesorganisatie Waterrecreatie Advies zal dit aantal de komende jaren stijgen naar 35.000 schepen.

Volgens Reinier Steensma van Waterrecreatie Advies is de vergrijzing in de watersport de oorzaak van het aantal dode boten. Ouderen stoppen met de watersport en voor de boten is geen koper te vinden. De watersport is vooral een hobby van oudere mensen aan het worden. Jongeren kunnen veelal geen boot betalen en bovendien kiezen zij ervoor om hun vrije tijd anders in te delen. Voor de eigenaar is er dan weinig keuze, de boot in een haven laten liggen, of op de wal te plaatsen, maar dat kost flink stallingsgeld. Steeds meer eigenaren besluiten hun verlies te nemen en laten de boot dan ergens anoniem achter.

Onlangs maakte de Hiswa een 1-aprilgrap door bekend te maken dat er een slooppunt voor iude boten zou komen. Het idee van de grap zou wel eens serieuze vormen kunnen gaan aannemen als het aantal onbeheerde en achtergelaten boten zo blijft stijgen.

Link: | aprilgrap Hiswa | Waterrecreatie Advies |

Bron: | Datum van publicatie: 08-05-2015

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via