Jachthaven Schiermonnikoog wordt uitgediept

Schiermonnikoog wil de jachthaven opnieuw uitdiepen

Watersport Nieuws | De gemeente Schiermonnikoog doet opnieuw een poging om de jachthaven weer op grotere diepte te krijgen. Het ligt in de bedoeling om de haven een diepte te geven van 1,90 meter zodat watersporters de haven weer kunnen bezoeken met de boot.

Zoals bekend is de haven van Schiermonnikoog al jarenlang vrijwel niet bereikbaar voor de watersport. De haven slibt steeds verder dicht en baggeren zou een uitkomst zijn. Echter het slib wat gebaggerd wordt dient in een speciaal daarvoor ingericht depot te worden gestort. Daarvoor ontbreekt het benodigde budget zodat Schiermonnikoog voor een goedkopere oplossing kiest. Men gaat de havenbodem ploegen, waardoor het slib losraakt en met het tij wek kan stromen.

In 2015 is hiertoe ook al een poging ondernomen maar dat is geheel mislukt. Volgens wethouder Dijkstra van Schiermonnikoog is dat hoofdzakelijk te wijten aan de onervarenheid van de baggeraar en de tegenzittende weersomstandigheden. Voor 2016 heeft de gemeente een budget van bijna 50.000 euro uitgetrokken om nogmaals te proberen de diepte op 1,90 meter te krijgen.

Op dit moment 110 cm

Tot nu toe is de haven eigenlijk alleen te bereiken met een platbodem die niet dieper steekt dan 110 cm. Ook dan is de haven alleen te bereiken van 2 uur voor hoog tot twee na laag water. Op dit moment is de diepgang van de haven slechts 110 cm.

Mocht het dit jaar wel lukken om de haven uit te diepen dan nog is Schiermonnikoog lastig aan te varen in verband met de matige diepgang van de route en het smalle bevaarbare water. Het laatste stuk tot de haven is de Reegeul en die valt bij laagwater 90 cm droog.

Link | vaarroute Schiermonnikoog |

Bron: | Datum van publicatie: 27-01-2016

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via