Eerste Goofies zeilwedstrijden van start met 81 deelnemers

Eerste Goofies zeilwedstrijden met prachtig weer.
De eerste Goofies zeilwedstrijden van het (winter) seizoen 2007-2008 zijn met 81 deelnemers in de verschillende klassen van start gegaan onder perfecte zeilomstandigheden. Ook voor de Goofies is een deelname van meer dan 80 boten in oktober een groot aantal. Uit mededelingen van deelnemers blijkt dat het ongedwongen karakter van de wedstrijden, de gezelligheid, het wedstrijdwater en de concurrentie de hoofdrol spelen bij de keuze voor deelname. Het feit dat er traditioneel geen inschrijfgeld wordt geheven speelt voor de meesten geen rol.

Algemene terugroep.
Bij de start van de ORC 2-5 groep was er sprake van zo’n massale valse start dat de starters ook niet meer konden zien welke boten nu te vroeg over de lijn waren. Zoals het hoort werd daarop het sein voor een “algemene terugroep” en een herstart gegeven. Een flink aantal van de boten reageerde echter niet op de licht en geluidsseinen en de herhaalde mededelingen op de marifoon(radio) en voer door.
Normaal zou daarop diskwalificatie volgen. Het zijn en blijven echter de Goofies wedstrijden. De (nep) Goofen vonden dus een oplossing die recht deed aan diegenen die wel herstartte, maar ook de “zondaars” niet voor niets liet varen. Bij de uitslag van de groep ORC 2-5 kregen de boten die niet opnieuw zijn gestart een correctie voor de tijd die ze eerder waren gestart en 18 strafpunten. Daarmee speelden ze in de uitslag geen rol meer maar weten wel hoe ze ten opzichte van elkaar hebben gevaren.

uitslagen goofies oktober.
Bij de ORC-CLUB 1 boten won schipper Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam met de Stortemelk,(X-43) voor Peter de Ridder uit Gorkum met zijn nieuwe Checkmate 4(Swan 45) en de Lennard van Oeveren uit Heikenszand met eveneens een splinternieuwe boot de Holmatro ING RE(Swan 42)

Bij de ORC-CLUB 2 t/m 5 boten was de eerste plaats voor Kees Meijer uit Waalre met de Switch (Dehler 36) voor Hans de Waal uit Bruinisse met zijn boot de Kopje kleiner (Banner 41) en Evert van de Zande uit Zierikzee met de Anne Mazurka (IMX 38)die 3e werd.

Over de goofies race:
De goofies races zijn ontstaan uit wedstrijden tussen twee zeilers die beiden Goof heten: de Goofen. Na een aanpassing aan één van hun van oorsprong gelijke schepen besloten ze te zien wat het effect daarvan was tijdens maandelijkse wedstrijden in de winter. Daarmee waren de goofies races geboren.
In de loop van de jaren zijn er steeds meer zeilers mee gaan doen zodat er nu soms meer dan 100 boten meedoen. Het zijn en blijven echter informele wedstrijden waarbij het plezier voorop staat. De goofies races worden gevaren van uit Colijnsplaat op de eerste zaterdagen van de maanden oktober tot en met april. De Goofen zelf doen al jaren niet meer mee en de goofies wedstrijden worden nu georganiseerd door anderen: de “nep goofen”.

Bron: KNWV | Datum van publicatie: 08-10-2007

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via