Watersportbeurs Boot Holland had natte opening

Watersport Nieuws | Watersportbeurs Boot Holland geopend in Leeuwarden

Pieter Fokkema van het WTC Expo in Leeuwarden heeft vandaag (10-2-2017) de watersportbeurs Boot Holland 2017 geopend. Het was bijna een natte watersportbeurs geworden want de nacht voor de opening was een bassin met daarin 50m3 water lek geslagen en leeggelopen over de beursvloer. Een leeggelopen waterbassin was de oorzaak. In deze grote waterbak zouden demonstraties van suppen worden gegeven. Vlak voor de opening was men nog druk aan het opruimen, maar dat mocht de pret niet drukken.

De stemming van de beursdirectie was positief want men ziet na een diepe recessie nu weer lichtpuntjes voor de beurs en voor de watersport. Dit jaar, de 27e editie van de beurs, waren er meer deelnemende bedrijven vertegenwoordigd op de beursvloer en worden er meer dan 50 nieuwe stalen motorjachten geëxposeerd. Naast nieuwe boten zijn dit jaar ook enkele gebruikte boten op de beursvloer aanwezig.

In de 5 hallen van het Expocenter in Leeuwarden zijn verder gevuld met toeleveranciers, winkeliers en dienstverlenende bedrijven en organisaties. Een opvallende verschijning is de varende villa, die het midden houdt tussen een luxe villa en een boot.

Op Boot Holland is ook aandacht voor de zeilsport, in de Saksenhal presenteert Tornado Sailing uit Makkum de nieuwste zeilboten waaronder een nieuwe Delphia 34 en een Delphia 47 voet zeiljacht. Iets verderop in hal 5 staan diverse organisaties dei de watersport promoten, waaronder ook veel aandacht voor het zeilen en het watertoerisme.

Primeurs Boot Holland

Primeurs bij de motorboten zijn er onder meer van Jachtwerf de Boarnstream met de Boarncruiser 1200, Pollard Jachtbouw met de Pollard Coastliner 43NG en de Breedendam MTB Fourzero van Breedendam Yachts. Een blikvanger zal ook zeker de Varende Villa van Lecowa BV zijn. Bij de open boten zijn er primeurs van Boot Akkrum met de AB Inflatables RIB ABJET 445 tender en de Whaly 500. Tornado Sailing uit Makkum presenteert naast Delphia Escape motorjachten twee primeurs met de Delphia 34 en 47 zeiljachten.

Boot Holland is geopend t/m woensdag 15 februari in het WTC Expo in Leeuwarden

Link: | Boot Holland |

Bron: WatersportAlmanak | Datum van publicatie: 10-02-2017

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via