Jachtbouwer Moonen surseance van betaling

Malaise in de superjachtbouw: Moonen in problemen

Moonen, de bouwer van superluxe schepen vraagt uitstel van betaling aan, dat meldt het Financieel Dagblad vandaag. De jachtbouwer uit Den Bosch, die schepen bouwt voor de zeer rijken, is in moeilijkheden geraakt nadat de algemene malaise is toegeslagen in de watersportwereld.

Voor de gewone watersporters is een Moonen schip niet weggelegd. Het bedrijf bouwt superluxe jachten van minstens 25 meter en daar hangt een stevig prijskaartje aan. Zelfs tweedehands zijn de jachten slechts voor een enkeling te betalen: pas vanaf enkele miljoenen tot 16 miljoen euro is een aardig schip te verkrijgen.

Dus is een Moonen jacht alleen verkrijgbaar voor de zeer rijken van deze aarde, en die staan niet te trappelen voor een superjacht. Daar begon de ellende voor Moonen, waardoor het bedrijf verliesgevend was in de afgelopen jaren, daarna kwam ook nog eens de boycot tegen Rusland waarop de rijke Russen wegbleven. Dat maakte het bedrijf zeer kwetsbaar.

Moonen werkte nog wel aan twee jachten, maar dat vergde zoveel kapitaal dat de grootste aandeelhouder van Moonen, een staalfabrikant uit Mexico, de financiering voor het geheel niet meer voor elkaar kon houden. Moonen hoopt nu, door de aangevraagde uitstel, tijd te kunnen winnen om een doorstart te maken.

Link: | Moonen yachts |

Bron: Financieel Dagblad | Datum van publicatie: 09-07-2015

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via