Centaur RP voor jeugd en zeilscholen

Snelle open zeilboot in onderhoudsvrije uitvoering
De Centaur staat al bijna 50 jaar aan de top in het segment open zeilboten tot 7 meter. Met het op de markt brengen van de Centaur RP door zeilsportspecialist Sailing Point in Terherne wordt deze vooraanstaande positie versterkt. De Heerenveense jachtwerf Zaadnoordijk produceert de ruim 6 m lange elegante zeilboot waarin veel ideeën van Sailing Point zijn verwerkt.

Het Terhernster bedrijf ontdekte dat jonge zeilers, zeilscholen en bootverhuurders graag een snelle Centaur wilden, maar dan een volkomen onderhoudsvrije uitvoering. Zo kwam de RP — wat staat voor Rental Power — tot stand.

De kuip werd zelflozend gemaakt door de kuipvloer te verhogen. Alle houten onderdelen, zoals het motorplankje, kuipvlonders en schotten werden vervangen door kunststof. Het helmhout is bij de RP van aluminium. Het kuipdeksel, dat de mahoniehouten delen in de kuip van de chique Centaur Class beschermt, kon door toepassing van kunststof achterwege blijven. Al met al kon de zeilklaarprijs van de duurzame Centaur RP zeer aantrekkelijk worden gehouden: € 16.250,-.

Meester op meren
De Centaur RP is met zijn lengte van 6,20 m, breedte van 2 m, een diepgang van 85 cm, een grootzeil van 12,3 m2 en een rolgenua van 6,4 m2 uitermate geschikt voor gebruik op binnenwateren.
De kuip biedt plaats aan vijf volwassen personen, maar de boot is heel goed alleen te zeilen. De dubbelschalig uitgevoerde Centaur is onzinkbaar, onkenterbaar, snel, koersvast en uitzonderlijk goed te manoeuvreren.

Al in 1999 werden in het kader van de optimalisering van het zeilgenot de romp- en dekmal vernieuwd, de V-vorm van de steven verbeterd, een nieuw balansroer ontwikkeld en de geprofileerde kiel iets naar voren geplaatst. Dit resulteerde in een sterk verbeterde stabiliteit, minder buiswater en meer snelheid.

Opties en accessoires
De Centaur RP kan worden voorzien van een recent ontworpen stevenbeschermer van rubber, diverse zeilen en een buitenboordmotor. Binnenkort prijkt ook een onder de boot geplaatste high-tech elektromotor met klapschroef op het leveringsprogramma. Voorts zijn een snel te bevestigen kuipkleed en een voorgevormde mallentrailer van het merk Damco leverbaar.










Bron: Sailing Point | Datum van publicatie: 19-05-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via