Zware aanvaring watersport op IJsselmeer

Zware aanvaring watersport op IJsselmeer
Zaterdagmiddag is een aanvaring ontstaan tussen twee watersporters in de buurt van Lemmer. In een felle regenbui met onweer zijn ter hoogte van de Steile Bank twee schepen in aanvaring gekomen. Een tjalk, de Jonge Jan Blauwestad was daar in aanvaring gekomen met een Bavaria 49 voet zeiljacht. Prio 1 voor de KNRM uit Lemmer.

Eenmaal ter plaatse aangekomen had de tjalk al hulp van een berger, het schip maakte ondertussen water. Omdat de KNRM hier weinig hulp aan kon toevoegen is gezocht naar het andere jacht, dat ongetwijfeld ook zwaar beschadigd moest zijn.

Mede door de 24 uurs race was het zeer druk op het water. Maar na enig zoeken werd het andere jacht ontdekt nabij de Noordermeerdijk ontdekt. Gelukkig was er geen persoonlijk letsel ontstaan, maar was de materiële schade groot. De rolfok was behoorlijk beschadigd en stond op een heel andere plaats, waardoor de voorstag niet meer aanwezig was.

De zes opvarenden van de Mind Zero, allemaal Duitser, waren behoorlijk van de kaart, maar het schip kon nog op eigen kracht varen en was onderweg naar Lemmer. Nadat enkele opstappers van de KNRM aan boord waren gestapt en de voorstag weer tijdelijk hadden geplaatst kon het schip veilig verder varen.


Foto: KNRM Lemmer

Een van de opvarenden van het zeiljacht Mind Zero verklaarde dat men dacht `er wel voor langs te kunnen` varen. Toen dit niet zo bleek te zijn heeft men nog geprobeerd om aan de andere kant langs te varen. Dit is niet gelukt, ongetwijfeld door de harde windvlagen. Hierdoor liep het schip uit het roer en was er niets meer te redden.
Da aanvaring was een zware klap waardoor beide schepen behoorlijk zijn beschadigd en de watersporters gelukkig met de schrik zijn vrijgekomen. De politie zal de rest onderzoeken…

 

Bron: KNRM | Datum van publicatie: 28-08-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

IJsselmeer 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via