Officiële opening voor de watersport van de Veenvaart op 8 juni

Vanaf medio juni 2013 is Nederland een prachtige vaarverbinding rijker: De Veenvaart
Deze nieuwe route voert door de Drentse en Groninger veenkoloniën. Hier ziet u - als u er de tijd voor neemt - vanaf de boot én op de wal hoe het landschap, de natuur en de cultuur zich door de eeuwen heen heeft gevormd. Van de ijstijd tot nu.

 Kanaal met een verhaal!
Twintig kilometer vaarweg voert door de rijke historie van een uniek veenlandschap vol boeiende verhalen. U vaart over de Hondsrug, langs het hoogveenreservaat Bargerveen en door de hoogveengebieden Berkenrode en Oosterbos. Hier ziet u hoe een groot deel van Nederland eruit zag voordat het afgraven van turf begon. Even verderop loopt de route dwars door het Veenpark. Dit openluchtmuseum brengt u terug naar de tijd van de veenafgravingen. Het is zelfs mogelijk om hier aan te leggen en op de boot te  overnachten. Een bijzondere belevenis, een ware reis door de tijd!

Rondje' Drenthe
Met de nieuwe vaarverbinding tussen Erica en Ter Apel is het ‘rondje’ Drenthe compleet. U kunt nu heel Drenthe vanaf het water ontdekken. De route gaat door kanalen, riviertjes en meren en brengt u dwars door bossen, heidevelden en het hoogveen tot in het centrum van diverse (vesting-)steden. Door de smalle vaarwegen is er veel te zien aan de weerszijden van de wal. Natuurlijk kunt u ook regelmatig aan wal stappen voor een mooie wandeling of fietstocht. Ontdek hier wat Drenthe allemaal te bieden heeft.

 

De route in beeld

Bron: Provincie Drenthe | Datum van publicatie: 05-06-2013

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via