Vlootdagen Monnickendam2009 op 12 april - Paaszondag

Vlootdagen Monnickendam2009 op 12 april
Op Paaszondag staat Monnickendam van 11 tot 16 uur geheel in het teken van de klassieke schepen en watersport. Met de verse geur van touw en gerookte paling wordt het een gezellige dag voor iedereen.

Als u ooit eens wilde varen op de Bruine Vloot dan kunt u dat proberen op Paaszondag in Monnickendam. Op deze dag openen de zeilschepen van de Zeilvloot Monnickendam hun deuren en luiken voor bezoekers. Tussen 11 en 16 uur kunt u aan boord stappen om de oude zeilschepen te bekijken en een stukje mee te zeilen op de Gouwzee.

Gezelligheid voor iedereen
U kunt meedoen aan een touwtrekwedstrijd, een fokhijswedstrijd, een workshop schiemannen of meer leren over de geschiedenis van de platbodem. Op de kade staan de Oudhollandse ijsschuiten, een zeilmaker en een houtbewerker. De Monnickendammer visrokers geven een demonstratie en er is muziek!

Aan boord van de veertien klippers en tjalken, normaal te huur voor dagtochten en meerdaagse zeilreizen, is veel te doen. De schippers organiseren onder andere een fokhijswedstrijd, een workshop schiemannen en geven uitleg over de geschiedenis van platbodemschepen. Ook op de kade is veel te zien: de Oudhollandse ijsschuiten, een visrookdemonstratie en het werk van een houtbewerker en een zeilmaker. Zowel kinderen en volwassenen kunnen meedoen aan een touwtrekwedstrijd. Gezellige muziek hoort er natuurlijk bij!

De klippers en tjalken zijn nu ingericht om passagiers comfortabel voor een dag of meerdere dagen mee te laten zeilen. Familie, vrienden, verenigingen en bedrijven zijn regelmatige gasten aan boord. De dagtochten kunnen richting Volendam, Marken, Edam, Hoorn en Muiden gaan. De meerdaagse tochten kunnen zelfs tot Friesland en de Waddeneilanden gaan. Toiletten, douches en een moderne keuken zijn allen aanwezig.

Locatie van de open dag is de kade van de gemeentelijke haven aan 't Prooyen te Monnickendam.
 

Bron: Redactie | Datum van publicatie: 07-04-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via