Jachthavens Zeeland zijn (te) aantrekkelijk voor criminelen

Watersport Nieuws | Douane, politie en gemeenten gaan samenwerken

‘Jachthavens zijn een aantrekkelijk doel voor mensen met verkeerde bedoelingen’ dat zegt Han Sterkens van Taskforce Brabant-Zeeland. De Taskforce merkt dat er interesse is vanuit de georganiseerde misdaad omdat men vanuit jachthavens redelijk anoniem kan opereren. Met name Zeeland is geliefd omdat daar minsten zestig haven zijn.

Volgens de Taskforce zijn de Zeeuwse jachthavens niet per definitie niet onveilig maar staan wel in de belangstelling van criminelen. Daarom is de Taskforce begonnen met een inventarisatie van de jachthavens. Onlangs werd de gemeentelijke haven Kamperland geïnventariseerd. Volgens het onderzoek is de haven zeer gemakkelijk toegankelijk want er is geen slagboom en ook geen cameratoezicht. Ook de registratie laat te wensen over, er wordt nog veel contant betaald, waardoor de anonimiteit groter wordt.

Maar de adviezen gaan verder dan alleen een registratie bij de havenmeester. Men zou kunnen overwegen een legitimatie te vragen bij het aanmelden in een haven en het gebruiken van een nachtregister zodat men weet welke gasten bij een schip aan boord komen.

Eerder dit jaar was er een vergelijkbaar onderzoek in de jachthavens Aquapelle, Scharloo, Bootstal, wsv de Bergse Maas en in Waalwijk. Men controleerde daar ook op o.a. vaartuigregistratie, dieselmonsters, bebouwing. Voorlopig is er nog niets bekend of er ook overtredingen zijn geconstateerd.

Bron: | Datum van publicatie: 11-07-2019

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via