Watersporters hebben steeds meer een vaardiploma

Zeilen populairder dan ooit
Het aantal mensen dat afgelopen jaar een zeildiploma behaalde, nam met 27 procent toe in vergelijking tot vorig jaar. De Stichting Commissie Watersport Opleidingen (CWO) die de zeil- en vaardiploma’s in Nederland verstrekt, dankt deze opzienbarende stijging vooral aan de jeugd. Jongeren lijken steeds vaker te kiezen voor een zeilcursus in de zomervakantie of bij een vereniging.

Bij het jeugdzeilen werden maar liefst 41 procent meer diploma’s uitgereikt dan in 2009. In totaal werden in 2010 circa 24.000 diploma’s uitgereikt, tegen 19.000 in 2009 en 22.000 in 2008. Daarnaast reikte de CWO in 2010 16.000 vorderingsstaten (tussendiploma’s) uit. In totaal komt het aantal cursisten dat een zeil- of vaaropleiding volgde daarmee op 35 tot 40 duizend. Er zijn zo’n 200 CWO-opleidingslocaties: zeilscholen en watersportverenigingen.


Watersportverbond en de Water Fun Zone op de HISWA
Een verklaring voor de opmerkelijke groei is onder andere de extra inspanning op het gebied van collectieve promotie. Zo hebben de open dagen van de HISWA Zeilscholen en de schoolsportdagen bij meer dan 40 watersportverenigingen aangesloten bij het Watersportverbond en de Water Fun Zone op de HISWA Amsterdam Boat Show het varen en zeilen bekender gemaakt onder het grote publiek. Bovendien heeft het Watersportverbond in 2010 samen met de aangesloten watersportverenigingen een investering gedaan in kwaliteit van het lesgeefkader en dat heeft zijn vruchten afgeworpen in het aantal afgegeven diploma’s. De vaarscholen, waarvan 80 procent lid is van HISWA Vereniging, hadden die kwaliteitsslag al eerder gemaakt.
 

Bron: KNWV | Datum van publicatie: 15-12-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via