Waterpolitie ligt stil aan de kant

Watersport Nieuws | Budgetprobleem: Waterpolitie vaart niet meer uit

Alle boten van de Waterpolitie liggen ongebruikt in de haven sinds 14 maart. Zowel de grote controlevaartuigen als de snelle rib’s en speedboten worden op dit moment niet gebruikt waarvoor ze bedoeld zijn: controle op het vaarwater. Oorzaak van het stilleggen van de controleboten is een verschil van mening over de hoogte van het te besteden budget.

Terwijl de Eenheidsleiding vasthoudt aan het beschikbare budget vinden de politiemannen en –vrouwen het niet langer verantwoord om uit te kunnen varen. 170 beschikbare politiemensen kunnen en willen hun taken op dit moment niet uitvoeren op het water. De 170 politiemensen blijven wel werken en zijn 100% beschikbaar voor noodsituaties.

Het beschikbaar gestelde budget is volgens specialisten niet toereikend om op een verantwoorde en veilige manier het water op te gaan. Volgens politievakbond ACP wordt er door de leidinggevenden niet gekeken vanuit de professie, maar wordt er uitsluitend gekeken naar de financiën. Al zes jaar lang speelde deze ontevredenheid onder de politiemensen en overleg was steeds zonder resultaat, dat heeft er toe geleid dat er nu niet meer wordt gevaren. 

Foto: Kustwacht

Bron: ACP | Datum van publicatie: 19-03-2017

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via