Charterschip met 21 opvarenden maakt water

Watersport Nieuws | KNRM Enkhuizen brengt schip veilig terug

Zaterdagmiddag 13 april kwam bij het kustwachtcentrum een melding binnen van een charterschip vanaf het IJsselmeer met de melding dat men flink water maakte. Aan boord waren 21 opvarenden waaronder 19 opvarenden met een beperking en enkele met een rolstoel.

Direct na de melding werden de KNRM uit Enkhuizen en Andijk ingezet en vervolgens werd de melding opgeschaald om meerdere reddingsdiensten paraat te hebben in verband met het aantal opvarenden en een mogelijke evacuatie.

Twee boten van de KNRM Enkhuizen waren snel ter plaatse en zetten meerdere mensen over om de situatie te beoordelen en zo mogelijk het lek te dichten. De schipper had inmiddels ook actie ondernomen en door over de andere boeg te gaan varen waardoor de lekkage leek te verminderen. Ondertussen werden pompen geplaatst om het waterniveau binnen in het schip te minderen. Dat maakte de situatie tot stabiel waardoor er geen evacuaties hoefden te worden uitgevoerd.

Inmiddels was al besloten om het schip naar Enkhuizen te brengen, waar na enig onderzoek en wat breekwerk het lek werd gevonden en gedicht kon worden.

Link: | KNRM Enkhuizen |

Bron: KNRM | Datum van publicatie: 15-04-2019

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via