Staatssecretaris Huizinga start tour 'Schoon Schip, Schoon Water'

Op 25 april 2008, vindt tussen 14:00 en 16:00 uur de start van de 'Schoon Schip, Schoon Water' tour plaats in het Havenmuseum te Rotterdam.

Aangekondig lozingsverbod
'Schoon Schip, Schoon Water' is een tour van het energieschip Berezina tijdens het zomerseizoen 2008. Het schip maakt een tocht langs grote jachthavens en evenementen in Nederland. Doel is de recreatievaart te laten zien hoe zij tijdens het varen het water schoon kunnen houden. Aanleiding van de 'Schoon Schip, Schoon Water' tour is het aangekondigde lozingsverbod voor de recreatievaart. Vanaf 1 januari 2009 mogen recreatievaartuigen geen vuil water meer lozen op het oppervlaktewater.

Schone pleziervaart
De Berezina is een 100 jaar oud decoratief, voormalig stoomschip dat wordt omgebouwd tot een CO2 neutraal energieschip. Het schip is een proeftuin voor nieuwe technologieën die goed toepasbaar zijn in de recreatievaart. De bemanning van de Berezina zal haar kennis over schone pleziervaart in de jachthavens met de recreanten delen. Bezoekers krijgen tips hoe zij hun milieubelasting aan boord zo laag mogelijk kunnen houden. Op de Berezina is te zien hoe vuil water opgevangen kan worden en hoe vervuiling van het water door antifouling, afbladderende verf, en smeer- en schoonmaakmiddelen te voorkomen is.

Meer informatie over de 'Schoon Schip, Schoon Water' tour, de vaarroute, duurzame oplossingen en producten voor de recreatievaart, vindt u vanaf 25 april op: www.schoonschip.org  

'Schoon Schip, Schoon Water' wordt uitgevoerd door Stichting Fair Nature, Stichting de Noordzee, de Waddenvereniging en Stichting Reinwater. De campagne wordt financieel en inhoudelijk ondersteund door de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij en daarnaast door het VSB-fonds en de ministeries van Verkeer en Waterstaat en VROM.


Bron: Stichting Reinwater | Datum van publicatie: 23-04-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via