KNRM redt op kerstavond zeilboot van IJsselmeer

Watersport Nieuws 25-12-2016 | Zeilers gered van IJsselmeer

De KNRM Reddingsdiensten van Medemblik hebben wel een bijzondere kerstavond meegemaakt. In plaats van te kunnen genieten van de voorbereiding op de feestdagen werden ze opgeroepen om een zeilboot dat op het IJsselmeer in problemen zat.

De mensen van de KNRM twijfelden geen moment en begaven zich naar de reddingsboten en voeren richting het eilandje De Kreupel. Daar waren de zeilers in problemen geraakt, problemen met het koelwatersysteem en harde wind (8 bft).

© foto: KNRM Medemblik

Eenmaal ter plaatse stapten enkele mensen van de KNRM aan boord bij het zeilschip om een poging te doen het koelsysteem te repareren. Toen dit niet lukte werd met een sleeptros een verbinding gemaakt en kon de zeilboot in de Pekelharinghaven van Medemblik worden afgeleverd. Volgens de KNRM waren de opvarenden van de zeilboot de redders zeer erkentelijk.

Reactie WatersportAlmanak: onverantwoord gedrag

Hulde aan de redders van de KNRM! Wanneer er ook een beroep gemaakt wordt om hun diensten varen ze uit, dag en nacht, weer of geen weer. Dat is natuurlijk het basisprincipe van de KNRM, iedereen moet worden gered op het water. We hebben groot respect voor deze mensen.

Tegelijkertijd vragen wij ons af wat watersporters bezield om op kerstavond met windkracht 8 je op het IJsselmeer te begeven. Dat is vragen moeilijkheden en gevaarlijke situaties. Niet alleen voor de bemanning zelf maar ook voor de vrijwilligers van de KNRM die er uiteindelijk voor op draaien en het water op moeten, met gevaar voor hun eigen veiligheid.

Bron: KNRM Medemblik | Datum van publicatie: 25-12-2016

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via