Politie: strenge controle op watersport

Westland, 07-07-2008 • Zondag 6 juli werd de tweede van een serie geplande acties "Waterkracht" gehouden. Politie Westland, Groenservice Zuid-Holland, Gemeente Midden Delfland, de Zeehavendienst van Rotterdam Rijnmond, de Douane/Belastingdienst, de Vereniging Natuurmonumenten en het Hoogheemraadschap van Delfland controleerden de watersport in het hele Westland Een helikopter van het KLPD, met daarin een waarnemer van het Regionaal Milieuteam Haaglanden, ondersteunde de controleactie. Aan de actie deden acht boten mee.

Controle op vaarbewijs, vaargedrag, vaarsnelheid, alcohol etc.
Gecontroleerd werd, onder meer, op nautische bescheiden (zoals het bezit van een vaarbewijs voor snelle motorboten en het registratiebewijs), het gebruik van de dodemansknop bij snelle motorboten, het vaargedrag, de vaarsnelheid, Delflandvergunningen, alcoholgebruik, en gebruikte brandstof. In totaal controleerden de deelnemers 51 boten. Zes blaastesten werden afgenomen, waarbij alle schippers onder de grenswaarde van 350ugl/0,8 promille bleven.

Helikopter wordt ook ingezet 
In 23 gevallen werd proces-verbaal opgemaakt. Deze waren o.a. voor het varen zonder vaarbewijs, varen op een snelle motorboot terwijl de schipper geen 18 jaar was, geen registratie als snelle motorboot, geen Delflandvergunning of Delflandsticker en te snel varen en/of onnodige hoge hekgolven veroorzaken. De waarnemer van de helikopter heeft naast het observeren en coördineren ten behoeve van fysieke bootcontrole ook een aantal milieuovertredingen vastgelegd. Eén schipper die ervandoor wilde gaan, werd door de helikopter opgespoord en ontliep zijn boete dus niet. Zijn vaargedrag was al door de helikopterwaarnemer op video vastgelegd. Door de douane werden elf brandstofmonsternemingen gedaan. Hierbij werd geen brandstof van het lage accijnstarief ('rode' diesel) aangetroffen. De komende zomermaanden zullen de controleacties worden voortgezet.

Bron: Politie.nl | Datum van publicatie: 07-07-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

KLPD 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via