Groningen past stremming Eemskanaal aan

Slechts één dag gestemd
Na protest van het Watersportverbond heeft de gemeente Groningen besloten de voorgenomen stremming van het Eemskanaal aan te passen - het kanaal zou eind augustus ruim een week gestremd zijn. Na de actie van het verbond dinsdag heeft de gemeente vandaag laten weten dat de stremming beperkt zal blijven tot één dag: 24 augustus.

Het Eemskanaal in Groningen is onderdeel van de staande mastroute tussen Noord en Zuid. Juist in de zomerperiode maken veel zeiljachten met staande mast en grotere motorjachten gebruik van deze route. Voor deze schepen op weg naar of terugkomend van Duitse of Deens wateren is het een veilig alternatief voor de route over zee.

Nieuwe Berlagebrug
Door de bouw van de nieuwe Berlagebrug in de stad Groningen zou de route van 24 augustus t/m 1 september volledig gestremd zijn voor schepen hoger dan 3.50 meter. Afgelopen dinsdag tekende het Watersportverbond daar bezwaar tegen aan in een brief en een nieuwsbericht ('Verbond maakt bezwaar tegen stremming Eemskanaal'). Hierover werd bericht in het Dagblad van het Noorden en op de radio van RTV Noord woensdagochtend.

De gemeente Groningen heeft daarna direct actie ondernomen en vandaag aan het Watersportverbond laten weten dat de stremming beperkt blijft tot één dag (24 augustus). Op die dag zal het kanaal voor alle scheepvaart volledig gestremd zijn. Daarna is het Eemskanaal, voor alle schepen inclusief de staande-mastschepen, weer normaal beschikbaar.

Bert Mansens, regiovertegenwoordiger Groningen van het Watersportverbond, is blij. “De oorspronkelijke stremming zou een enorm probleem betekenen voor de zeilschepen en motorjachten, die gedurende het zomerseizoen van deze route gebruik maken. Wij zijn daarom blij dat de gemeente zo snel en adequaat heeft gereageerd en de plannen heeft aangepast!”

Hou voor meer informatie over de regio Groningen-Drenthe de pagina www.watersportverbond.nl/groningen-drenthe in de gaten!

Illustratie Gemeente Groningen 

Bron: KNWV | Datum van publicatie: 16-07-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via