Watersportverbond wil betere bediening spoorbruggen

Bedieningstijden steeds meer beperkt
Het Watersportverbond is bijna dagelijks in de weer om de tijden van sluizen en bruggen zo gunstig mogelijk uit te laten pakken voor de watersporter. Veel bedieningsschema’s zijn opgesteld in nauw overleg met andere weg- en watergebruikers en zijn maatwerk voor de situatie ter plaatse. Helaas worden bedieningstijden steeds meer beperkt. Het wegverkeer en ook de intensiteit van gebruik van het spoor, worden steeds drukker en zeker in spitsperiodes wordt een brugopening als hinderlijk ervaren.

Spoorbrug over de Vecht bij Weesp
Het Watersportverbond heeft bezwaar gemaakt tegen het voorstel van Prorail voor de openingstijden in 2011 van de spoorbrug over de Vecht bij Weesp. In goed overleg tussen alle partijen, waaronder het Watersportverbond, is gesproken over een ‘groene golf bediening’, waarbij de watersporter na aanmelding maximaal 30 minuten zou moeten wachten. In het definitieve voorstel ging Prorail toch uit van een wachttijd van maximaal 60 minuten. In een brief aan de Inspectie Verkeer en Waterstaat heeft het Watersportverbond daar tegen bezwaar gemaakt.

Baanhoekbrug bij Dordrecht
Voor zeilers van en naar Gorkum zijn de Baanhoekbrug en de brug in de A27 over de Merwede twee belangrijke bottlenecks. De spaarzame openingstijden moeten beter op elkaar afgestemd worden. Met een beperkt aantal extra openingen van de Baanhoekbrug zou al een hele verbetering bereikt kunnen gaan worden.
Spoorbrug van Harinxmakanaal bij Leeuwarden
Ook de openingstijden van de twee spoorbruggen over het van Harinxmakanaal bij Leeuwarden kunnen beter op elkaar afgestemd worden. Nu wordt één van de twee op zondag tussen de middag niet bediend. Ook hier leidt een beperkt aantal extra openingen tot een veel betere doorstroming.

Het Watersportverbond doet een beroep op Prorail om de bedieningstijden van deze laatste twee bruggen te verbeteren.

 

 

Bron: KNWV | Datum van publicatie: 23-11-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

bedieningstijden 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via