Watersportverbond pleit voor openstellen Polderhoofdkanaal

Het Watersportverbond pleit bij de gemeente Opsterland voor de heropening van het Polderhoofdkanaal. Dit kanaal is essentieel in de keten van vaarwegen voor de recreatievaart en zou weer bevaarbaar worden. De werkzaamheden voor de opening van het kanaal waren al van start gegaan. De werkzaamheden moesten echter worden stilgelegd op uitspraak van de rechter wegens particuliere privébelangen.

Onderdeel Friese Meren Project
Het Watersportverbond betreurt dit zeer en heeft dit in een brief aan de gemeente kenbaar gemaakt. Hierin haalt zij ondermeer het economisch belang aan. Waterrecreatie is voor de provincie Friesland erg belangrijk. Daarom wordt het Friese Meren Project ook uitgevoerd en het bevaarbaar maken van het Polderhoofdkanaal is onderdeel van dit project.

Ontlasting van het Prinses Margrietkanaal
Een belangrijk argument voor het Watersportverbond is de veiligheid. Door het bevaarbaar maken van het Polderhoofdkanaal wordt de veiligheid op het water bevorderd omdat de kleine recreatievaart dan een extra mogelijkheid krijgt om het drukke Prinses Margrietkanaal te vermijden. Ook ontstaan er, door het openstellen van het Polderhoofdkanaal, meer mogelijkheden voor toerisme zoals rondvaartmogelijkheden vanuit Drachten.

Extra vaarmogelijkheden
Tot slot bepleit het Watersportverbond vanuit het oogpunt voor de natuur een heropening. Want de recreatieve druk op kwetsbare natuurgebieden in het Nationale Park ‘ De Alde Feanen’ kan sterk verminderen door de extra vaarmogelijkheid die het Polderhoofdkanaal biedt. Het Watersportverbond verzoekt de gemeente Opsterland dan ook dringend om naar een oplossing te zoeken zodat het Polderhoofdkanaal in 2008 toch kan worden bevaren.

Het Polderhoofdkanaal maakt een verbinding van de Veenhoop via Nij Beet naar de Uilesprong ( Red. Watersportalmanak)

Bron: KNWV | Datum van publicatie: 07-11-2007

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via