Het wordt spannend voor de watersport op Vlieland

Jachthaven tijdelijk afgesloten
In de jachthaven is de aannemer begonnen met de afwerking van de taluds (glooiingen) en het verankeren en afwerken van de damwanden.

De tijd gaat dringen
Voor het afwerken van de taluds wordt een fundering met steenslag aangebracht, waarop blokken worden gezet. Voor het uitvoeren van deze onderdelen moet worden gewerkt op tij. Dit houdt in dat er met laagwater aan de glooiing (het talud) gewerkt kan worden. Met het werken op tij is door de aannemer rekening gehouden. Door een aantal oorzaken, waaronder aanvankelijke opstartproblemen met het zandtransport en een late leverantie van damwandplanken door stakingen in het buitenland, is de uitvoering van de laatste werkzaamheden onder druk komen te staan. Bovendien is het werken op tij ook sterk afhankelijk van het weer, bij harde noordwesten wind is het laagwater niet laag genoeg om de werkzaamheden aan de damwand voort te zetten.

Halen we 1 april?
Met de geplande opening van de haven eind april in zicht is het risico van verdere vertraging te groot. Qua inzet van personeel en materieel is het maximum in het project bereikt, een verdere uitbreiding is geen oplossing. Meer tijd is dat wel. Deze tijd kan worden gerealiseerd door buiten de invloed van tij te gaan werken. De aannemer heeft daarom het voorstel gedaan om de havenmond af te sluiten en het niveau van de haven op het eb-niveau te houden. In tegenstelling tot eerdere berichten zal, afhankelijk van de weersomstandigheden, de havenmond vanaf 3/4 maart afgesloten zijn.

De reddingboot en de watertaxi's komen gedurende de afsluiting in de havenmond te liggen, zodat die dienstverlening normaal doorgang kan vinden. De overige betrokken booteigenaren in de haven zijn over de afsluiting geïnformeerd. Ook met andere belanghebbenden op en en buiten het eiland is deze actie zo veel mogelijk kortgesloten. De Brandaris zal over de ether regelmatig informatie over de afsluiting verschaffen. De verwachting is dat de afsluiting eind maart weer kan worden opgeheven.

Bron: Gemeente Vlieland | Datum van publicatie: 29-02-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via