Schuttevaerrace 2010 van 3 t/m 5 juni

Schuttevaerrace 2010 van 3 t/m 5 juni van Stavoren naar Stavoren
De watersportwedstrijd Schuttevaerrace zal in 2010 plaatsvinden op 3, 4 en 5 juni. De Schuttevaerrace 2010 staat zoals altijd in het teken van sportiviteit op meerdere vlakken. Hardlopers, wielrenners en zeilers werken samen aan een non-stop-tocht die vertrekt vanuit Stavoren om vervolgens ook weer in Stavoren te eindigen.

Iedere zeiler rennend naar de start
Opvallend detail is dat alle deelnemers vanuit Stavoren naar de haven dienen te rennen en te vertrekken naar Texel via Kornwerderzand. Op Texel worden krachten gemeten in een tijdrit over 60 kilometer voor wielrenners. Zodra de wielrenners weer aan boord zijn racen de schepen naar Vlieland. Voor een aantal zeilschepen met diepe kiel betekent dit dat men via De Boontjes en Harlingen zal moeten varen. De Paardenhoek is al enkele jaren een struikelblok voor diepstekende schepen.

Vlieland en Terschelling voor de hardlopers
Vlieland is het domein voor de hardlopers, een traject van 20 kilometer is op het eiland uitgezet waarna de zeilboten weer vertrekken richting Terschelling waar een tweede hardlooptraject wacht van 12 kilometer. Nadat de lopers weer aan boord zijn mag men terug via de Blauwe Slenk en de Boontjes richting Kornwerderzand om uiteindelijk weer te finishen in Stavoren waar nog eens enkele honderden meters gerend moet worden om af te stempelen.

Finish niet meer in Hindeloopen
De Schuttevaerrace kan bogen op een lange traditie. In 2010 wordt de 28e editie van de Schuttevaerrace gehouden. Wel zijn er regelmatig vernieuwingen en veranderingen aan het programma geweest. Dit jaar wordt voor het eerst niet meer in Hindeloopen gefinisht. Jarenlang was het een gezellig spektakel in Hindeloopen tijdens de finish, diep in de nacht, dat zal nu in Stavoren plaatsvinden.

Volgens Piet Hibbema, voorzitter van het wedstrijdcomité, heeft dit te maken met de gewenste compactheid van de race. Hibbema: “In Stavoren hebben we een tent waar we de festiviteiten kunnen houden, bovendien hebben opstappers geen problemen met het weer moeten ophalen van een auto uit Stavoren en kan het 50 meter lange en 8 meter brede opleidingsschip “Maxima” niet de haven van Hindeloopen bereiken”.

Link: | Schuttevaerrace 2010 |
 

Bron: www.schuttevaerrace.nl | Datum van publicatie: 13-05-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via