Nieuwe Watersport Vaargids Frankrijk verschenen

Watersport Nieuws | Varen in Frankrijk: leuke gids met veel tips verschenen

Zo af en toe komen er enkele nieuwe producten op de markt voor de watersport. Varen in Frankrijk is een leuke vakantiegids voor watersporters die een leuke vaartocht door Frankrijk willen maken. De gids bespreekt de vaartocht vanuit Roompot, langs de Belgische kust, Normandische kust en gaat vervolgens de Seine op om via Parijs de Moezel en de Rijn te bevaren weer richting Nederland, om in Heusden te eindigen.

Het boekwerk ‘Varen in Frankrijk, Buitenom en Binnendoor’ bevat 176 pagina’s en is een combinatie van toeristische gids voorzien van veel tips en foto’s en een handige gids met veel vaartechnische gegevens. Het is geschreven door Ron van der Most die een prettige manier van schrijven heeft met een Bourgondische inslag. Ron heeft 50 jaar gezeild en sinds enige tijd de binnenwateren ontdekt.

Het boek is prettig leesbaar en start met een waarin ook het weer, het schip, de bemanning en wijn besproken wordt. Daarna bespreekt Ron de Belgische- en de Franse kust, met daarin uitgelicht de havenplaatsen Blankenberge, Duinkerken, Boulogne sur Mer, Dieppe, Fécamp en Honfleur.

Daarna gaat het landinwaarts met de vaartocht. De Seine en de Marne worden besproken: Van Le Havre, naar Epernay, met daarin de plaatsen Le Havre, Rouen, Vernon, Pissy, Parijs, Lagny, Meaux, La Freté-sous-Jouarre, Chateau Thierry.

Datzelfde gaat voor het vaargebied Canal latérale á la Marne en Canal de la Marne au Rhin. Ook hier weer een goede beschirijving van het vaarwater en interessante toeristische beschrijvingen van Reims, Mareuil-sur-Ay, Chalons-en-Champagne, Vitry-les-François, Pagny-sur-Saulx, Fains-les-Sources, Ligny-en Barrois, Demange-aux-Eaux, Void en Toul.

Daarna komen de Moezel en de Rijn langs, met daarin plaatsen zoals Nancy, Pont-á-Mousson, Metz, Thionville, Swebsange, Trier, Neumagen, Dhron, Bernkastel-Kues, Merl/Zell, Cochem, Koblenz, Mondorf, Keulen, Niederlörig, Xanten en Bijland Plas.

Om het geheel van varen en genieten te completeren heeft Ron nog een kleine wijngids toegevoegd aan het boek. Het boek bevat geen gedetailleerde vaarkaarten.

Link: | het boek is inmiddels leverbaar | 

Bron: | Datum van publicatie: 16-02-2017

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via