Watersport komt langzaam tot stilstand

Rijkswaterstaat zet ijsbreker in op vaarroute Amsterdam-Lemmer
Met ingang van vanmiddag zet Rijkswaterstaat intensieve scheepvaartbegeleiding in op het Buiten IJ en op het traject naar Harderwijk.
Bij zware ijsgang zet Rijkswaterstaat ijsbrekers in om de hoofdvaarwegen open en veilig bevaarbaar te houden voor de scheepvaart. In verband met ijsvorming wordt vanaf vanmiddag 14.00 uur op het stuk tussen de Oranjesluizen en Pampusgeul een ijsbreker ingezet, die een vlotte en veilige doorvaart op de hoofdvaarweg naar Lelystad mogelijk maakt. De ijsbreker vaart tussen 7.00 uur en 19.00 uur mee met schepen die van- of naar de Oranjesluizen varen.

Ook op de Randmeren ondervindt scheepvaart hinder van IJsvorming door opgewaaid grondijs. Rijkswaterstaat zet hier ook een ijsbreker in om de doorvaart richting de containerterminal van Harderwijk (Lorentzhaven) de komende periode vrij te houden.

Alle overige- en nevenvaarroutes op de Randmeren, het Marker- en IJsselmeer worden gestremd als de ijsgang te zwaar wordt. Scheepvaart wordt over de actuele situatie geïnformeerd via berichten voor de scheepvaart en teletekstpagina 725.

In verband met de ijsvorming zijn de meeste lichtboeien in het IJsselmeergebied vervangen door ijsbetonning zonder licht.

Actuele ijskaarten zijn te vinden op http://www.infocentrum-binnenwateren.nl 
Foto: RWS

Bron: Rijkswaterstaat | Datum van publicatie: 02-12-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via