Willemsroute voor de watersport zeer verleidelijk

De Willemsroute een mooie vaarweg
De Willemsroute is het verleidelijke alternatief om van Roermond of Den Bosch naar Maastricht en vice versa te varen. Deze prachtige route is voornamelijk bedoeld voor de recreatieve vaarweggebruiker die meer wil dan alleen van A naar B varen. Een goed begaanbare en mooie vaarweg die leidt langs vele aantrekkelijke plaatsen in Nederlands en Belgisch Limburg.

De route gaat via het kanaal Wessem-Nederweert, de Zuid-Willemsvaart en de historische vaarroute door Maastricht naar ’t Bassin, de sfeervolle historische binnenhaven in het centrum van de oude stad. De Willemsroute is een rustige route met kleine sluizen en veel afmeermogelijkheden. De omgeving van de vaarweg is recreatief zeer aantrekkelijk. De minimale doorvaarthoogte op de Willemsroute is vijf meter.*

* Enige uitzondering op deze minimale doorvaarthoogte vormt de historische vaarroute door Maastricht. Hier bedraagt de doorvaarthoogte 3,31 meter. Er is echter een alternatieve route mogelijk via sluis Bosscherveld.

Bezoek Nederlands en Belgisch Limburg
Wilt u Nederlands en Belgisch Limburg eens per boot bezoeken? Kies dan voor De Willemsroute die beide provincies doorkruist. Geniet van al het moois dat deze omgeving u te bieden heeft. Heeft u de tijd en rust aan uzelf? Overweeg dan eens de aftakking naar een prachtig stukje Vlaanderen: het kanaal Bocholt-Herentals richting Lommel en Leopoldsburg (Belgisch Limburg). Let wel op: voor het varen op het Vlaamse deel van de Zuid-Willemsvaart is een waterwegenvignet nodig.

Werkzaamheden Julianakanaal
Rijkswaterstaat verlengt momenteel de sluiskolken bij de Nederlandse plaatsen Born, Maasbracht en Heel. Een aanzienlijk deel van de sluiscapaciteit op het Julianakanaal is hierdoor voor langere tijd niet beschikbaar. Om lange wachttijden te voorkomen en om u als recreatievaarder van dienst te zijn wordt een prachtige alternatieve route aangeboden.

Voor meer informatie gaat u naar: www.dewillemsroute.eu
 

Bron: Rijkswaterstaat | Datum van publicatie: 27-05-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via