Delfsail 2016 in teken watersport en klassieke schepen van 29 juni t/m 3 juli

Watersport Nieuws | Delfsail verwacht topdrukte met 600.000 bezoekers

Eind juni gaat het spektakel in Delfzijl weer beginnen. Na zeven jaar staat Delfzijl weer helemaal in het teken van de watersport. Delfsail is het andere grootse sail-evenement van ons land. Op 30 juni zullen de 19 tall-ships de haven van Delfzijl binnen varen.

Nieuwe schepen dit jaar

Dit jaar zijn er een aantal schepen die nog niet eerder tijdens DelfSail te zien waren. Bijvoorbeeld de Portugese Santa Maria Manuela, welke oorspronkelijk werd gebouwd als vissersschip, de volledig met de hand gebouwde Spaanse Atyla uit 1974 en de Poolse Kapitan Borchardt. Dit laatste schip werd in 1917 in Nederland gebouwd als vrachtschip.

Replica’s
Ook zijn er een aantal bijzondere replica’s te bewonderen tijdens DelfSail. Waaronder de Earl of Pembroke en de ontdekkingsreiziger Nao Victoria. De driemastbark Earl of Pembroke heeft in een aantal bekende film- en televisieproducties gefigureerd, zoals Cloud Atlas en Alice in Wonderland. De 16 -eeuwse Nao Victoria was de enige van vijf schepen die behouden terugkeerde in Spanje, nadat zij tussen 1519 en 1522 een reis rond de wereld maakte. Ze was het eerste schip die dit ooit realiseerde. Beide schepen zijn voor het eerst te zien tijdens DelfSail.

Oude bekenden
Daarnaast zijn er een aantal bekenden die de haven aan zullen doen tijdens DelfSail. Bijvoorbeeld de Nederlandse Oosterschelde, welke in 2014 een reis rond de wereld voltooide, het indrukwekkende Noorse vrachtschip de Christian Radich en de Noorse Statsraad Lehmkuhl. Dit van origine Duitse schip is na de Eerste Wereldoorlog buitgemaakt door de Engelsen en werd 1921 verkocht aan Noorwegen.

De grote artiesten: The Common Linnets & Nielson toegevoegd aan line-up
DelfSail presenteert tijdens het evenement een fanatische line-up. Niemand minder dan The Common Linnets geven op de zaterdagavond een live optreden. The Common Linnets is een band bestaande uit Ilse DeLange, JB Meijers, Jake Etheridge, Rob Crosby en Matthew Crosby. De muzikanten brengen Nederland bijna naar de top van het Eurovisie Songfestival (2014) in Kopenhagen met het nummer ‘Calm After The Storm’. Ze eindigen als tweede.

Naast de Common Linnets komt Nielson, bekend van het programma de Beste Singer Songwriter van Nederland en zijn hit ‘’Sexy als ik dans’’, op de zaterdagavond optreden. Weinig artiesten hebben in een tijdsbestek van slechts 2,5 jaar zo veel bereikt als Nielson. Met een debuutalbum dat op #2 in de hitlijst binnenkwam, enorme hits, gouden én platina awards kan men niet anders zeggen dat 2014 hét jaar van Nielson was. In 2015 kwam zijn nieuwe EP ‘’Met de Tijd Mee’’ uit.

Eerder werd al bekend gemaakt dat Kensington op de donderdag van DelfSail een optreden geeft in de haven van Delfzijl. Daarnaast was al bekend dat Di-Rect op de eerste DelfSail dag een uniek concert geeft in de Eemshaven.

Nederlandstalige muziek
Op vrijdag 1 juli staat het artiestenprogramma volledig in het teken van Nederlandstalige muziek. In de middag zullen de toppers van Oranje optreden en zullen meer dan 50 Nederlandstalige artiesten een geweldig show neerzetten. Het avondprogramma is ook volledig gevuld met Nederlandstalige artiesten zoals Marianne Weber, Mannen van Oranje en Jannes.

Speciaal kinderprogramma
Op zaterdagmiddag heeft DelfSail speciaal voor de jonge bezoeker een fantastisch programma klaarstaan. Zo zullen Ernst & Bobbie met hun show de kinderen vermaken. Daarna zal het Junior Songfestival On Tour een 2 uur durende interactieve show geven waarbij de kids worden meegenomen op een muzikale reis. Alle grote hits uit de geschiedenis komen voorbij, maar ook de grote hits van dit moment. Daarnaast kunnen de kinderen zich op deze dag vermaken op o.a. de springkussens en bij het straattheater. 

Link: | website Delfsail |

 

Bron: | Datum van publicatie: 06-06-2016

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via