Informatiemiddag Driehoek Noordzee Challenge

De 17e  Driehoek Noordzee Challenge
Op 18 juni gaat in Den Helder voor de 17e keer de Driehoek Noordzee Challenge van start. Om deelnemers aan de race goed voor te bereiden, houdt de Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers op 5 februari een informatiemiddag in Putten. De Driehoek Noordzee Challenge vindt ieder oneven jaar plaats. De zeilrally gaat van Den Helder naar Lerwick op de Shetlandeilanden. Van daaruit vaart de vloot naar Farsund (Noorwegen) en terug naar Den Helder. Bij elkaar ongeveer 1100 mijlen.

Het initiatief voor het evenement werd in 1977 genomen door vuurtorenwachter en architect Reid de Jong in Friesland. Er startten destijds zeven kleine zeilschepen. Volgens de organisatie wordt tijdens de ‘Driehoek’ veel van de schepen en hun bemanning gevraagd. De noordelijke Noordzee kan onder omstandigheden onstuimig zijn en de temperaturen zijn vaak niet al te hoog.

Twee klassen
De Driehoek Noordzee Challenge is geen snelheidswedstrijd, de schepen hoeven dus ook niet gemeten te zijn. Er zijn twee klassen waarin de rally gevaren kan worden. De eerste klasse is de duotocht met twee opvarenden per schip, waarin gestreden wordt om de Watermaat Trofee. De tweede klasse betreft de tourklasse waarin gezeild kan worden met schepen met volledige bemanning.

De Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers organiseert ook de Delta Lloyd 24 uurs Zeilrace. De inschrijving van de Driehoek Noordzee Challenge staat open voor leden en niet-leden van de NVvK.

De informatiebijeenkomst duurt van14.00 tot 17.00 uur en is in restaurant ‘De Berenkuil’, Berencamperweg 11 in Putten.

Website: www.kustzeilers.nl  

 

Bron: ANWB/NVvK | Datum van publicatie: 20-01-2011

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via