NK 16m2-klasse 21-24 augustus op Sneekermeer

Kampioensboot krijgt andere kleur
Van donderdagochtend 21 augustus tot en met zondagmiddag 24 augustus 2008 worden op het Sneekermeer de Nederlandse Kampioenschappen in de 16m2-klasse gehouden. Ruim 55 teams (bestaande uit een stuurman plus bemanning) gaan de sportieve strijd met elkaar aan. Op zondag zullen we te weten komen wie zich weer een jaar lang titelhouder in de 16m2-klasse mag noemen. De 16m2-klasse is de grootste nationale zeilklasse van Nederland.

Onder de favorieten bevinden zich natuurlijk de kampioenen Geert en Ard Geelkerken (vader en zoon uit Reeuwijk) van 2007. Ook de kampioenenteams van voorgaande jaren komen allen in aanmerking voor een topklassering.

Gevestigde orde krijgt het moeilijk
Onder de meer dan tien tot misschien wel vijftien potentiële kampioenskandidaten bevinden zich natuurlijk ook gevaarlijke outsiders, zoals Arjen Kort uit Groningen, Mels Jongeneel uit Delft, en Wouter van Catz uit Gouda. Allemaal jonge stuurmannen van teams die het de gevestigde orde zeer moeilijk kunnen maken.

Het is de afgelopen drie jaar een traditie geworden dat de kampioen zijn boot vlak na het behalen van het kampioenschap omdoopt in een blijvende, andere kleur. De traditionele houtkleur (blanke lak) wordt overgeschilderd met een zeer opvallende kleur naar zijn keuze. We zijn benieuwd wie dit jaar zijn boot onder handen mag nemen!

Bron: KNWV | Datum van publicatie: 19-08-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via