Vaarwater Meanewei slibt dicht

Watersportverbond in actie tegen dichtslibbing Meanewei
Het Watersportverbond komt in actie tegen het dichtslibben van het vaarwater Meanewei. De Meanewei vormt een belangrijke vaarverbinding tussen het plaatsje Wergea en het Nationaal Park De Alde Feanen in Friesland.

De Wergeaster Watersportvereniging heeft bij het Watersportverbond aan de bel getrokken. Het is voor de leden bijna onmogelijk om via Wergea regelrecht naar het Nationaal Park de Alde Feanen te varen. Het vaarwater Meanewei is ernstig dichtgeslibd. Het Watersportverbond dringt er bij de gemeente Boarnsterhim op aan om het vaarwater uit te baggeren. Ook adviseren zij de gemeente hierover in gesprek te gaan met de provincie en Wetterskip Fryslân om de financiële mogelijkheden te onderzoeken.

Meanewei blijft een belangrijk vaarwater
Het is niet de eerste keer dat het vaarwater Meanewei onderwerp van discussie is. Ongeveer 45 jaar geleden waren er plannen om de Meanewei af te sluiten vanwege verbetering aan de weg van Warten naar Grou. Maar de Raad van State vond de Meanewei belangrijk voor de recreatievaart en besloot de vaarverbinding open te houden.

Het Watersportverbond vindt het noodzakelijk dat de vaarverbinding weer goed bevaarbaar wordt en heeft bij de gemeente om dringende actie gevraagd.



Bron: KNWV | Datum van publicatie: 03-10-2007

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via