IJsstokjesschip wil nog niet echt vlotten

Het project met het ijsstokjesschip de Thor is voorlopig weer van de baan. Volgens kapitein Robert McDonald uit Emmeloord was dit keer de harde wind oorzaak van het terugkeren naar veilige haven. Dinsdag was het ijsstokjesschip uitgevaren vanuit urk met als bestemming Engeland maar vanwege de harde wind is het schip vrijwel direct weer teruggekeerd naar Urk.

Meerdere keren mislukt
Het ijsstokjesproject mislukte eerder ook al, toen vanwege een technisch mankement, nu is de wind de oorzaak. Een beetje vreemd want iedereen in de watersport weet dat je met harde wind niet moet uitvaren. Als een storm overkomt terwijl je al een tijd onderweg bent is dat niet leuk, maar na een mijl gevaren te hebben moest de ijsstokjesboot al weer koers zetten naar de haven. Een beetje schipper kent zijn schip, kijkt eerst naar het weerbericht en maakt dan zijn beslissing.

Een droom
Het leek zo mooi, je verzameld vijftien miljoen ijsstokjes en met zes ton lijm maak je een boot. Volgens McDonald zou de boot zonder meer zeewaardig zijn en was het de bedoeling om naar Engeland te varen. Het is de droom van de kapitein om naar Florida te varen om daar knuffels uit te delen… De mooiste dromen zijn bedrog…
 

Datum van publicatie: 06-05-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via