Brand/explosie aan boord van speedboot

De Koog - Texel, 23 juli 2008
Om 12.45 uur kreeg de bemanning van de Francine Kroesen alarm voor een speedboot met brand aan boord met mogelijk gevaar voor een explosie.

De meeste meldingen zijn de laatste tijd 'vaartuig aan de grond' of 'vaartuig stuur/motor problemen'. Dus bij zo'n melding als deze, gaat er toch wel iets meer door je heen dan een 'standaard' oproep.

Ter hoogte van de Nioz haven ontstond aan boord van een speedboot met 4 opvarenden (2 volwassenen en 2 kinderen) rook- en hitte ontwikkeling in de motorruimte. De schipper van de speedboot heeft hierop de motorruimte geopend en zijn brandblusser leeg gespoten en de motorruimte weer dichtgedaan. Gezien de omgeving van de motorruimte heet bleef aanvoelen hebben ze de aandacht getrokken van een passerend zeiljacht. Deze heeft het gezin aan boord genomen.

Als eerst hulpverlener kwam de Christine uit Den Helder ter plaatse. Het gezin is van het zeiljacht overgestapt op de Christine. Kort daarna kwamen ook de RP49 (politie) en de Francine Kroesen uit Oudeschild ter plaatse.

Jan Agter en Bram Fey zijn overgestapt aan boord van de speedboot, met voor alle zekerheid nog een brandblusser stand-by. Deze was verder niet nodig. Ze hebben een sleepverbinding gemaakt met de Francine Kroesen.

De Francine Kroesen heeft de speedboot terug gesleept naar zijn ligplaats in de haven van Oudeschild. Het gezin is door de RP49 teruggebracht naar de haven.

Uiteindelijk is het gezin met de schrik vrij gekomen en is er gelukkig geen letsel opgelopen.

De speedboot bleek lek en is dezelfde middag nog uit het water gehaald en naar de tuin van de eigenaar getransporteerd. Hier staat de boot nu ter reparatie. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Aan boord van de Francine Kroesen voeren schipper Sidny van Zon met bemanning Jan Agter, Bram Fey en Rogier Krüger.


Bron: KNRM | Datum van publicatie: 24-07-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via