Rijkswaterstaat weert watersport bij Montfoort

Bewoners krijgen wel vergunning voor ligplaats, recreanten worden doorgestuurd.
Vanaf het seizoen 2008 is het voor de watersport niet meer toegestaan voor watersporters om aan te leggen aan het jaagpad bij het zwembad bij Montfoort. Daar waar de watersport het vroeger prettig vonden om aan te leggen in de buurt van het zwembad om te douchen en water te tanken heeft Rijkswaterstaat besloten om de 22 bolders aan het Jaagpad te verwijderen.

Volgens Rijkswaterstaat hebben de bewoners regelmatig geklaagd over de geluidsoverlast die watersporters zouden veroorzaken. Tegelijkertijd blijkt dat bewoners van de Mastwerderdijk een vergunning hebben gekregen om hun bootje daar af te meren. Daardoor werd de vaarweg te smal en vervolgens zijn de aanlegmogelijkheden voor watersporttoeristen komen te vervallen.

De verwijderde bolders zijn inmiddels opnieuw geplaatst in het centrum van Montfoort aan de IJsselkade. Dat klinkt leuk, maar in de praktijk betekent dit niet dat er meer ligplaatsen zijn gecreëerd, in het verleden lag het centrum van Montfoort ook al vol met de pleziervaart.
 
Al eerder was er in Montfoort tumult over de harde manier waarop Rijkswaterstaat de recreatievaart een halt toeriep over het aanmeren. Vroeger kende men een gedoogbeleid voor het aanmeren, maar sinds juli 2007 worden boten met de harde hand verwijderd door Rijkswaterstaat.

Bron: Algemeen Dagblad | Datum van publicatie: 23-01-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via