Vaardagen een van de populairste evenementen in Haarlem

Haarlem Jazzstad en de Haarlemse Vaardagen zijn de populairste Haarlemse evenementen. Dat blijkt uit een kleine enquête die de PvdA zaterdag 8 september tijdens de Vaardagen in het centrum van Haarlem heeft gehouden. Verder blijkt dat Haarlemmers nauwelijks overlast ondervinden van evenementen. Aan de waterrecreatie in de stad kan nog veel verbeteren, met name meer was- en toiletvoorzieningen en meer aanlegplaatsen.

De binnenstad van Haarlem stond het weekend van 8 en 9 september in het teken van tal van evenementen. De Vaardagen, Stad als Podium, de Open Monumentendagen, Korenlint en het Jopen Festival trokken vele bezoekers naar de stad. De PvdA was bij veel van deze evenementen aanwezig. Tijdens de Vaardagen voer een rood versierde PvdA-boot over het Spaarne. Op de kade vroeg de PvdA bezoekers naar hun mening over Haarlem en de verschillende Haarlemse evenementen.

De PvdA vroeg onder meer om de verschillende Haarlemse evenementen te beoordelen met een cijfer. Haarlem Jazzstad en de Haarlemse Vaardagen werden door de ondervraagde Haarlemmers het beste beoordeeld: beide evenementen kregen een 7,7. Ook de Open Monumentendagen (7,3) en Bevrijdingspop (7,2) blijken populair. Stad als Podium (6,4) en de Stripdagen (6,7) werden het minst beoordeeld, maar scoorden nog altijd een ruime voldoende.

Het overgrote deel van de Haarlemmers blijkt nooit overlast te ondervinden van de vele evenementen die er in Haarlem worden georganiseerd. Slechts 8 procent van de overvraagden gaf aan wel eens last te hebben van een evenement, de overige 92 procent heeft dat nooit.

De PvdA vroeg mensen die wel eens aan waterrecreatie doen in Haarlem ook naar hun mening over de mogelijkheden daarvoor in onze stad. Haarlem scoorde daarbij een kleine voldoende: een 6,3. Er is vooral veel behoefte aan extra was- en toiletvoorzieningen voor waterrecreanten en aan meer aanlegplaatsen. Ook willen veel mensen meer horeca aan het water.

De uitkomsten van de enquêtes zullen door de PvdA worden meegenomen bij de besluitvorming over het evenementenbeleid en de waterrecreatie in de Haarlemse gemeenteraad.

Bron: PVDA Haarlem | Datum van publicatie: 11-09-2007

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via