Mooie watersportdag eindigt in drijfpartij

Blue Sky in de problemen
Was het dit weekeinde rustig voor de bemanning van het reddingstation Den Helder, Tweede Pinksterdag mochten zij in actie komen toen de zeven meter lange sportkruiser Blue Sky met vijf opvarenden motorproblemen kreeg.

Het begon allemaal zo mooi
De hele dag had de schipper van de motorkruiser met zijn bemanning heerlijk gevaren. Vanaf de haven van Den Helder naar het strand bij Duinoord, naar de Razende Bol en vervolgens naar Oudeschild. Op weg naar Den Helder sloeg, ter hoogte van de “Bollen”op de Waddenzee, het noodlot toe. De motor stopte er mee. Een fijne vaardag met prachtig mooi weer eindigde in een drijfpartij. Zo restte de schipper niets anders dan hulp in te roepen bij de Kustwacht. Deze alarmeerde de bemanning van de reddingboot Joke Dijkstra en binnen vijftien minuten passeert de reddingboot, met zeven man bemanning, het havenhoofd en zet koers naar de onfortuinlijke motorkruiser op de Texelstroom.

Twee bemanningsleden over gezet
Al spoedig komt het vaartuig in zicht en na korte tijd wordt, na overleg met de schipper van de motorkruiser, langszij gekomen en twee bemanningsleden van de Joke Dijkstra over gezet.
Enkele minuten later is de sleeptros belegd en gaat het met de Blue Sky op sleep richting Den Helder. Vijftien minuten later wordt afgemeerd in de KMJC-haven en zo is de bemanning van de Joke Dijkstra nog mooi op tijd weer binnen om de barbecue te ontsteken en met het gezin nog te genieten van een zwoele avond buiten.

Bron: KNRM | Datum van publicatie: 13-05-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via