Zinkend jacht in Brabantse Biesbos

Om 08.05 uur gaan de pagers af voor een prio 1 melding, zinkend jacht !
De bemanningsleden spoedden zich naar reddingsstation Dordrecht Zuid en varen binnen 15 minuten uit. Er wordt ingemeld bij KWC, GMC en RVC. We krijgen te horen dat de RWS 18 en de blusboot van Drimmelen eveneens onderweg zijn. Na circa 10 minuten varen komt de DRB 49 als eerste aan bij de Seladon, een 10 meter lang motorjacht in het Noordergat van de Vissen.

We zien direct dat het scheepje slagzij maakt en een opstapper gaat aan boord voor inspectie. De Seladon maakt water en de pomp van de eigenaar kan het nauwelijks aan. De opvarenden blijven gelukkig rustig.

Vlak na onze inspectie komt de RWS 18 en de blusboot van Drimmelen ter plaatse. Na gezamenlijk overleg wordt besloten om de Seladon niet te pompen omdat we veel olie in het water zit. De Brabantse Biesbos is een natuurmonument en vervuiling dient, mogelijk, te worden voorkomen. De RWS 18 neemt de Seladon langszij waarna we naar de haven van Lage Zwaluwe varen. De haven ligt aan de overzijde van het Noordergat van de Vissen en na 10 minuten varen meren we de Seladon af tegen de scheepshelling. We nemen de gegevens op van de eigenaar die uit Zevenbergen komt.

We proberen hem Redder aan de Wal te maken maar de schipper haalt trots zijn pasje tevoorschijn om te laten zien dat hij al redder is. Om 09.30 uur is de DRB 49 terug op reddingsstation Dordrecht Zuid en melden wij ons inzetgereed. Een bijzonder snelle en goed actie met een prima samenwerking met Rijkswaterstaat en de blusboot van Drimmelen.


Bron: KNRM | Datum van publicatie: 08-05-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via